Acasă Actualitate Timotion 2019, mişcarea caritabilă care a adunat 6.000 de personae în centrul...

Timotion 2019, mişcarea caritabilă care a adunat 6.000 de personae în centrul Timişoarei

1251
DISTRIBUIȚI

Eveniment caritabil, cu o mulţime de oferte pe mesele organizatorilor, de la tricouri la obiecte de promovare a acţiunii, dulciuri şi sucuri bio, Timotion 2019 a adunat în jur de şase mii de timişoreni care s-au reunit în Piaţa Libertăţii din Timişoara, duminică dimineaţa, pentru a se alinia la startul alergării.

Tramvaiele au fost oprite cu mult timp înaintea începerii acţiunii, aşa că pasagerii, mai ales bătrâni, au coborât din tramvaie în zona Libertăţii şi şi-au continuat drumul pe jos, prin ploaia măruntă ce semăna a luna lui Brumar.

Muzică din răsputeri, copii veseli, părinţi grijulii să-şi ţină sub observaţie pruncii, scena cu agitatori. Primarul Nicolae Robu s-a aliniat la startul primei curse a zilei, toate fondurile adunate în această zi prin donaţii sau comercializarea produselor promoţionale etc se bor opri în bugetul a 20 de proiecte caritabile ale oraşului.

Întrecerile au debutat cu cursa împotriva cancerului la Timotion 2019. Prin proiectul depus la Timotion V, 200 de copiii bolnavi de cancer internaţi pe secţia de onco-hematologie Timişoara vor beneficia zilnic de suport psihologic. Aceasta se va întâmpla de la prima zi de internare, când primesc diagnosticul de cancer, până la finalizarea tratamentului, când devin supravieţuitori.

“Acest proiect este o invitaţie către fiecare dintre noi de a deveni lei curajoşi şi exemple pentru leii curajoşi din spital. (…). Ne putem implica în ajutorarea lor, putem să facem ca fiecare kilometru parcurs din alergare să contribuie la orele din programul de suport psihosocial în care pacienţii învaţă să spună ‘Nu mi-e frică!’ în faţa bolii”, este mesajul Little People.

Timotion este un eveniment pentru care sportul este în primul rând un prilej de întâlnire. Ceea ce caracterizează acest eveniment este atmosfera de prietenie şi spiritul de implicare în comunitate, după cum afirmă Adrian Ciutina, preşedintele Club Sportiv Asociaţia Alergotura.

Întrecerile au fost variate: Cursa Flexik pentru familii cu copii – 1 km; Cursa Hamilton Distrac?ie pe ro?i – 1,5 km; Crosul Continental – 2 km; Crosul Visma – 6 km; Crosul Akwel – 10,5 km; Semimaratonul Profi – 21 kilometri.

O cursă specială a fost Timotion Everywhere, la care au putut participa persoane din alte localităţi, dar care au dorit să susţină proiectele Timotion.  

Iniţiatorii au propus activităţi de educaţie pentru copii care provin din familii cu venituri mici, pentru ajutorarea bolnavilor, a persoanelor cu dizabilităţi, pentru creşterea nivelului de implicare în comunitate, pentru lucrări de renovare în scop turistic şi cultural.

“Anul acesta sunt proiecte cu valoare mai mare faţă de ediţiile trecute. Partenerii noştri au crescut şi complexitatea proiectelor precum şi a rezultatelor pe care le doresc. Să finanţăm cele 20 de proiecte integral înseamnă să colectăm taxe de înscriere în valoare de aproximativ 450.000 de lei. (…)”, a spus Daniela Chesaru, director executiv al Fundaţiei Comunitare Timişoara.

 

Comentarii

comentarii