Acasă Actualitate Timotion 2022. Ultima zi de înscriere este 16 mai. Iată proiectele pe...

Timotion 2022. Ultima zi de înscriere este 16 mai. Iată proiectele pe care le puteți susține!

DISTRIBUIȚI

Timotion, cel mai mare eveniment caritabil de alergare din vestul țării este pe ultima sută de metri cu înscrierile la ediția din acest an, care se va desfășura în 28-29 mai 2022.

Ultima zi de confirmare a înscrierii este data de 16 mai.

Anul acesta, doritorii de mișcare și fapte bune au la dispoziție mai multe curse de alergare, o cursă de pedalare, și chiar o campanie de donare de sânge prin care pot participa la Timotion, și pot susține o cauză în folosul comunității. În plus, cei mai inimoși participanți pot deveni campioni pentru proiectul lor de suflet și pot strânge la rândul lor fonduri pentru susținerea acestuia. Înscrierile se realizează on-line. Detalii înscrieri aici.

Binele unei comunități depinde și de noi. Care sunt proiectele pe care poți să le susții anul acesta?

Asociația Angels4 Animals Rescue: All4Animals

 1. Asociația Clubul Rotary Timișoara: Performanța în satul bănățean
 2. Asociația Copii și Zâne: Credem în supereroi
 3. Asociația Culturală Diogene: Agora din curtea școlii. CiviCultura #cudesprepentrutoti
 4. Asociația Educația la Sat: Școala la sat
 5. Asociația Hoinart: Voci PortAbile pentru comunitate
 6. Asociația Inițiativa în Educație: Literația susține educația
 7. Asociația Little People România: Cursa împotriva cancerului
 8. Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale: Timișoara – #AlăturiDeRefugiați
 9. Asociația Oncohelp: Nu lăsa cancerul să învingă!
 10. Fundația de Abilitare Speranța Timișoara: Activi în comunitate
 11. Fundația Hațegan: Educație economică și juridică pentru liceeni
 12. Fundația Missio Link Internațional: Există viață după abuz
 13. Fundația United Way România: Aventură prin lectură
 14. Grup de inițiativă Prieteni pentru Piticii Monei: Bibliozaur – Dinozaurul cu cărți

Care sunt cursele de la Timotion 8?

4 curse necronometrate susțin mișcarea în ritmul tău, cu voie bună ȘI fapte bune:

Cursa Hamilton „Ne mișcăm separat, facem bine împreună” (28 mai) – adresată oricărui doritor de mișcare, o cursă la liber în alergare, pe trotinete, role sau în scaun rulant, unde fiecare participant își stabilește punctul de plecare, dar trebuie să ajungă la Poarta de Finish.

Cursa Continental „Micii Campioni Timotion” (28 mai) – se adresează echipelor curajoase de copii care pe lângă alergare vor strânge și fonduri pentru proiectul ales. Se pot înscrie maxim 20 de echipe de copii, cu vârsta cuprinsă între 7-11 ani

Cursa Decathlon „Pedalăm la Timotion” (29 mai) – adresată oricărui doritor de pedalare, o cursă la liber, fără traseu prestabilit, la care participanții sunt așteptați în mai multe  parcuri din Timișoara. La această cursă bicicliștii sunt invitați la provocări și experiențe de bune practici pregătite de către Pedallez Timișoara.

Cursa Flex „Timotion everywhere” (23 – 29 mai) – adresată oricărui alergător din orice colț al lumii, care dorește să se implice în proiectele comunității și aleargă minim 1 km.

Cei antrenați pot lua startul la 3 curse cronometrate, după cum urmează:

Crosul Visma de 5 km – 28 mai

Crosul Akwel de 10.5 km – 29 mai

Semimaratonul Flexik de 21 km – 29 mai

Detalii complete despre cele 7 curse găsiţi aici.

Le cea de-a opta ediție Timotion, organizatorii, Fundația Comunitară Timișoara și Clubul Sportiv Alergotura, pregătesc o serie de surprize și animații pe traseele de alergare sau pedalare, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.

În Parcul Central din Timișoara, pe durata celor două zile de eveniment, vor avea loc ateliere și vor fi amplasate standuri de prezentare a celor 15 proiecte care se bucură de susținerea comunității la această ediție Timotion. Organizatorii anunță un weekend plin de voie bună, muzică și mișcare, pentru cei peste 3000 de alergători așteptați la FINISH în acest an.

În plus, prin campania „Punem sângele în mișcare”, cei care pot și doresc sunt îndemnați să doneze sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, și se pot înscrie gratuit la Timotion. Partenerul acestei campanii, Profi România, va dona între 70 și 120 lei proiectului ales de către fiecare donator din lista celor 15 proiecte selectate pentru a fi sprijinite de către comunitate.

Detalii despre campanie găsiţi aici.

TIMOTION este cel mai mare eveniment de alergare și strângere de fonduri din zona de vest a țării. El urmărește să inspire comunitatea să se implice în proiectele sale și să adopte un stil de viață sănătos, în care alergarea este o opțiune.

Comentarii

comentarii