Acasă Actualitate Timotion în sprijinul Oncohelp pentru un proiect de 108.976 de lei. Cum...

Timotion în sprijinul Oncohelp pentru un proiect de 108.976 de lei. Cum puteți participa?

DISTRIBUIȚI

Creșterea numărului de pacienți oncologici la nivel regional pentru care tratamentele radioterapeutice sunt imperios necesare este motivul care determină necesitatea dezvoltării serviciilor medicale și conexe furnizate prin intermediul Laboratorului de radioterapie OncoHelp din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp.

În acest sens, Asociația OncoHelp a realizat un nou proiect prin care își propune adunarea fondurilor necesare pentru achiziționarea unui sistem pentru poziționarea pacienților pe întreaga durată a efectuării tratamentului prin radioterapie. Pentru a mobiliza comunitatea în jurul său Asociația OncoHelp a înscris acest proiect la Timotion 2021, cu titlul “Excelența în radioterapie – precizie, eficiență și siguranță pentru pacientul oncologic”.

Proiectul reprezintă o parte a planului de dezvoltare al Asociației OncoHelp, care presupune achiziționarea de noi acceleratoare VARIAN, pentru dotarea celor două buncăre care urmează a fi construite în decursul acestui an. Sistemul de poziționare a pacientului pe durata tratamentului prin radioterapie reprezintă o componentă obligatorie pentru efectuarea tratamentului, funcția acestui sistem fiind aceea de a poziționa și imobiliza pacientul pe durata ședințelor de radioterapie.

Valoarea totală a proiectului este de 108.976 de lei, din care dorim ca prin înscrierea la Timotion 2021 să adunăm suma de 94.080 lei. Diferența va fi acoperită din fondurile proprii ale Asociației OncoHelp.

Cei care doresc să realizeze o donație o pot face accesând următorul link: https://www.timotion.ro/proiecte-2021/asociatia-oncohelp-excelenta-in-radioterapie-precizie-eficienta-si-siguranta-pentru-pacientul-oncologic/. Cei care doresc să devină campioni ai Asociației OncoHelp, pentru sprijinirea realizării acestui proiect, se pot înscrie pe www.timotion.ro, alegând proiectul “Excelența în radioterapie – precizie, eficiență și siguranță pentru pacientul oncologic”.

Anul acesta, pentru a putea respecta regulile de distanțare pe toată durata evenimentului, Timotion va avea loc timp de două zile: 5 și 6 iunie 2021, ținând cont de regulile de la data evenimentului. Vor exista 6 curse: 3 cronometrate și 3 necronometrate. Găsiți toate detaliile referitoare la întregul eveniment pe site-ul www.timotion.ro.

Este al treilea an în care Asociația OncoHelp participă la competiția Timotion, fiind puternic motivați de răspunsul comunității la proiectele și campaniile umanitare pe care le-am lansat de-a lungul timpului. Au fost mereu alături de noi oameni generoși și plini de compasiune față de suferințele semenilor bolnavi, diverse instituții și organizații caritabile.

Centrul de Oncologie OncoHelp este cel mai mare furnizor de servicii medicale oncologice din partea de vest a țării, și tratează un număr mare de pacienți bolnavi de cancer din județul Timiș, și din județele Caraș – Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinți și Gorj. Laboratorul de Radioterapie OncoHelp are capacitate a de a polariza cazuri dificile într-un cadru multidisciplinar, iar începând din decembrie 2020 s-a extins prin inaugurarea Ambulatoriului de Radioterapie OncoHelp, care a devenit cel mai modern ambulatoriu de radioterapie din vestul țării.

Timotion este cel mai mare eveniment de alergare și strângere de fonduri din zona de vest a țării, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunități și să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opțiune. Informații la telefon 0745 100 495, e-mail: valeriu.boruga@oncohelp.ro, sau telefon 0756 034 333, e-mail: office@huntersolutions.ro.

 

 

 

Comentarii

comentarii