Acasă Cultura Timp de 8 zile, Timișoara a devenit capitala internațională a muzicii corale...

Timp de 8 zile, Timișoara a devenit capitala internațională a muzicii corale moderne și contemporane

701
DISTRIBUIȚI

Timișoara a devenit capitala internațională a muzicii corale moderne și contemporane pentru copii și tineret, timp de 8 zile, în perioada 17 -25 mai, în cadrul Festivalului coral internațional – „Vox Mundi”.

Astfel, în capitala Banatului, au răsunat glasurile sutelor de copii, care, pe plan local, au promovat, printre tinerii iubitori de muzică, cântul coral de calitate, iar pe plan internațional, Timișoara și valorile ei culturale incontestabile.

Gala Festivalului coral internațional „Vox Mundi” s-a desfășurat, la sfârșitul săptămânii, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, unde a avut loc un spectacol-concert de muzică corală.

Pe scenă au susținut recitaluri: Corul de cameră „Preludiul”, dirijat de Voicu Enăchescu, Grupul Jazzappella, un grup a cappella de jazz, unic în România și Corul de copii „Tapiola” din Finlanda, dirijat de Pasi Hyökki M. Mus, unul dintre cele mai cunoscute și premiate coruri de copii și tineret din lume.

Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent părintele Zaharia Pereș, consilier eparhial, care a vorbit despre arta muzicală, ca dar al lui Dumnezeu, transmițând, la final, și binecuvântarea Întâistătătorului Mitropoliei Banatului.

Tot într-un cadru festiv, organizatorii au acordat tuturor corurilor participante la festival trofee, realizate de un artist plastic timișorean, fiecare trofeu reprezentând câte o zi a săptămânii. La final, toate formațiile corale participante s-au reunit în cânt pe scena Teatrului Național, într-un concert comun.

Programul festivalului coral internațional de muzică modernă și contemporană pentru copii și tineret a cuprins atât un workshop coral interactive, la care a participat Corul de copii „Symbol” al Patriarhiei Române și Corul de copii al Radiodifuziunii Române, cât și un workshop de terapie prin artă.

 

Comentarii

comentarii