Acasă Eveniment Timpul de aşteptare ajunge şi la 520 de minute la frontiera cu...

Timpul de aşteptare ajunge şi la 520 de minute la frontiera cu Ungaria

DISTRIBUIȚI

Poliţia de Frontieră anunţă, marţi, măsuri pentru fluidizarea traficului la frontiera cu Ungaria, la majoritatea punctelor de trecere înregistrându-se timpi de aşteptare care depăşesc 60 d minute şi ajung până la 520 de minute. 

”Ca urmare a faptului că, în perioada Paştelui Catolic, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat pe teritoriul Ungariei, în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei, în special pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria. În acest sens, conducerea Poliţiei de Frontieră a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport”, a transmis, marţi, Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalităţile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

”Menţionăm că la frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliţia de Frontieră Română ţine legătura cu autorităţile ungare în vederea alocării, în comun, de personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria”, amai transmis Poliția de Frontieră. 

Instituţia precizează că, de la ridicarea restricţiilor (începând cu 18.04.2022, ora 23:00), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de aproximativ 4.700 de automarfare, din care aproximativ 4.000 pe sensul de ieşire din ţară. 

Poliţia de Frontieră recomandă în continuare şoferilor de autocamioane tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise tranzitului de mărfuri la graniţa cu Ungaria (PTF Nădlac II, PTF Nădlac, PTF Turnu, PTF Vărşand, PTF Borş I şi II, PTF Petea), astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

Potrivit aplicaţiei Trafic Online a Poliţiei de Frontieră, pentru ieşirea din ţară a camioanelor timpul de aşteptare depăşeşte 60 de mijute şi ajunge la 520 de minute, la Vârşand. 

Comentarii

comentarii