Acasă Cultura Tineri artiști din Timișoara, Arad și Cluj, într-un superspectacol în capitala Banatului

Tineri artiști din Timișoara, Arad și Cluj, într-un superspectacol în capitala Banatului

650
DISTRIBUIȚI

Școala de Arte din Timișoara este gazda unui dublu eveniment, un spectacol și o expoziție de artă plastică, în data de 4 decembrie, la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș de pe str. E. Ungureanu, nr.1 Timișoara. Manager, prof. Liliana Laichici, finanțator, Consiliul Județean Timiș.

Sunt invitate două instituții artistice din partea de vest a României: Școala Populară de Arte ”Tudor Jarda” din Cluj Napoca și Școala Populară de Arte din Arad.

Mai mult de  30 de elevi ai școlilor de arte din Timișoara, Arad și Cluj vor urca pe scena Școlii de Arte din Timișoara și vor susține spectacolul intitulat ”Muzică și emoție”,  în care veți putea admira artiștii la debutul carierei lor, la ora: 18:00. 

Din Timișoara participă elevii claselor canto muzică ușoară – prof. Vanana Ciolac și prof. Georgiana Chira Necșa, clasa de chitară – prof. Alexandru Faur, clasa de dans modern, balet – prof. Adela Scorobete, clasa de design – vestimentar – prof. Gabriela Muscan, iar prof. clasa de pian Mihai Bîzgan va încânta spectatorii cu o piesă din repertoriul propriu.

Vernisajul expoziției ”Structuri . . . expresie . . .peisaj” va avea loc la ora: 17:30 în spațiul-galerie al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș. Iubitorii de frumos vor putea admira lucrări realizate în Tabăra de creație de la Făget – 2019 a claselor de pictură – prof. Lucia Kolla Stoica, prof. Liliana Georgiades și clasa de sculptură a prof. Marius Bacriu. În cadrul expoziției va fi prezentat și catalogul taberei. În deschiderea vernisajului vor lua cuvântul scriitorul Ilie Chelariu și prof. univ. dr. Ioan Iovan, critic de artă.

Vineri, 6 decembrie la ora: 17:00 clasele de dans modern, balet – prof. Adela Scorobete și clasa canto muzică ușoară – prof. Vanana Ciolac vă invită la spectacolul ”Fulgi muzicali” , cu  cei mai tineri elevi ai Școlii de Arte din Timișoara.

Miercuri, 11 decembrie, ora: 17:00, în sala festivă a Centrului de Cultură și Artă al jud. Timiș se va desfășura spectacolul de colinde de Crăciun al elevilor Școlii de Arte din Timișoara, susținut de clasele canto muzică populară – prof. Carmen Popovici Dumbravă, prof. Carmen Biruescu, prof. Iasmina Iova, prof. Raluca Stanca, prof. Gabi Zaharia.

Marți, 17 decembrie, ora 13:45, vernisajul expoziției “Bucuriile sărbătorii” va avea loc la Consiliul Județean Timiș. Vor fi prezentate lucrări ale claselor de pictură, artă decorativă – prof.

Lucia Kolla Stoica, clasa de pictură pentru copii, grafică – prof. Liliana Georgiades și clasa de sculptură – prof. Marius Bacriu. Prezintă jurnalistul Ilie Chelariu.

Marți, 17 decembrie, ora 17: 00, în sala festivă a Centrului de Cultură și Artă al jud. Timiș are loc spectacolul de colinde “Magie de Crăciun”. Participă clasa canto muzică ușoară împreună cu cercul de copii “Next Star”, coordonați de prof. Georgiana Chira Necșa. 

Accesul publicului la toate aceste evenimente este liber! 

Comentarii

comentarii