Acasă Cultura ”Tinerii artişti să cânte muzică de calitate, iar la concerte să cânte...

”Tinerii artişti să cânte muzică de calitate, iar la concerte să cânte live!”. Interviu cu Valeria Stoian, artistă de muzică de petrecere, din Deva

DISTRIBUIȚI

Doamna Valeria Stoian, ce gânduri şi sentimente vă copleşesc, după o viață în slujba muzicii?

Gândurile mele se îndreaptă către colegii mei cu care am început activitatea artistică. Îmi îndrept gândul şi către generaţia tânără, pe care o susţin şi o apreciez că duce mai departe tradiţia artistică şi folclorul. Referitor la sentimentele care mă copleşesc sunt sentimente de mulţumire pentru toţi cei care m-au ajutat de-a lungul acestor ani şi de recunoştiinţă pentru că am avut puterea să urmez acest drum.

Cum a început totul?

Totul a început în copilărie când alături de bunici fredonam melodii pe câmp sau atunci când mergeam cu animalele. Ulterior am absolvit şcoala populară de artă din Timişoara la clasa profesor Ana Pacatiuş, care mi-a arătat tainele şi măiestria cântecului. După această specializare, am făcut parte din diferite orchestre în care au activat mari nume ale muzicii bănăţene.

Care au fost cele mai emoţionante momente/spectacole la care aţi participat?

Cele mai emoţionante spectacole au fost cele susţinute în diaspora împreună cu mari nume consacrate. Acele momente aveau o încărcătură emoţională pentru că alinam dorul de casă a unor fraţi de-ai noştri.

Cum vi se pare viaţa artistului de muzică în 2024 raportată la viaţa de artist din tinereţe?

Astăzi viaţa artistului este mai uşoară datorită revoluţiei tehnologice care îi ajută pe tinerii interpreţi. În vremea debutului nostru, lucrurile erau mai grele deoarece mass-media era restrânsă şi nu promova artiştii din provincie. Pentru a deveni un nume trebuia să te muţi la Bucureşti.

Care ar fi mesajul către tinerii artişti de astăzi?

Mesajul pentru tinerii artişti ar fi să promoveze şi să cânte muzică de calitate, iar la concerte să cânte live.

Comentarii

comentarii