Acasă Actualitate Tinerii care strâng fonduri pentru nou-născuţi ar dori autorizaţie de la primărie...

Tinerii care strâng fonduri pentru nou-născuţi ar dori autorizaţie de la primărie şi pentru Piaţa Libertăţii şi Piaţa Unirii

DISTRIBUIȚI

Fotografie2775Tineri fundraseri din echipa organizaţiei Salvaţi Copiii au ieşit, ieri, de dimineaţă, în strada Mărăşeşti, pentru strângerea de fonduri de la populaţie în beneficiul a 33 de maternităţi din ţară cu echipamente performante.

Astăzi s-a dat startul unei noi strategii, în capitala vestului României, prin program Direct Debit, în paralel cu alte două practicate: sms la nr.8844 cu textul „salvez”, donaţie de 2 euro lunar şi prin transfer bancar în unul din conturile organizaţiei – filiale- de la una din cele 17 bănci din România susţinătoare ale demersului (lista acestora există pe site-ul www.salvaţi copiii.ro). „Prin direct debit pot fi făcute donaţii direct în contul de debit special gândit pentru proiectul „Fiecare copil contează” –campanie care se derulează din 2012. Atât persoanele fizice, cât şi cele juridice pot ajuta. În acest sens, trebuie completat un formular. Azi suntem 15 oameni pe teren, s-a mărit echipa şi suntem plătiţi pe oră, conform actualelor reglementări europene de fundrasing” – spune Rareş, un tânăr de 27 de ani, care scurtează vorba cu mine pentru a aborda un trecător pe care l-a convins rapid. „Este binevenită acţiunea, ar trebui mai multe. M-am înscris deja la partea cu 2 euro/lună prin sms. Am să fiu şi eu tătic, curând. Cred că maternităţile au nevoie în toată ţara, arată cum arată şi nu se face nimic. Ar trebui angajat mai mult mediul privat în această campanie”- este de părere Francisc Nopcea, în vârstă de 32 ani.
Carmen Ionescu, coordonatoarea direct debit: „Oamenii se implică, timişorenii si clujenii sunt mai deschişi la această campanie. Un fundraser atrage între două şi şapte persoane pe zi. În Timişoara mergem în locuri mai circulate, Mărăşeşti, Piaţa 700, platoul Begăi, dar am dori autorizaţie de la primărie şi pentru Piaţa Libertăţii şi Piaţa Unirii. Filiala Timiş „Salvaţi Copiii” are 20 de oameni plătiţi – studenţi, elevi. La Maternitatea Bega, la cea din Odobescu şi la Spitalul pentru Copii Louis Ţurcanu am dotat constant cu ce a fost nevoie, desigur le avem în vedere, pe lângă alte 30 de maternităţi din ţară.”- precizează tânăra coordonatoare.
Organizaţia Salvaţi Copiii contribuie la reducerea mortalităţii infantile cu 10% până în 2018, obiectivul strategic fiind dotarea cu echipamente moderne a 90 de maternităţi până în 2018.
România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă. Un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 6 ore. 33% din decesele înregistrate ar fi putut fi evitate.

 

Comentarii

comentarii