Acasă Actualitate Tinerii din Caraș Severin au sărbătorit patru ani de la înființarea Asociație...

Tinerii din Caraș Severin au sărbătorit patru ani de la înființarea Asociație Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte

762
DISTRIBUIȚI

Tinerii din Caraș Severin au sărbătorit patru ani, de când a luat ființă Asociație Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, momentul fiind  marcat de săvârșirea unei slujbe de Te Deum, oficiată în Biserica „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Moniom, locul unde organizația de tineret s-a născut.

La finalul momentului de rugăciune, câțiva membri ai asociației au transmis un mesaj celor prezenți, sintetizând, în câteva cuvinte și amintiri, ce au însemnat și cum au arătat cei patru ani de ATOR Banatul de Munte, mărturisind felul în care prezența și implicarea fiecărui tânăr și adult și-a pus amprenta asupra dezvoltării tuturor celor care fac parte din acest grup.

După ce părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, a prezentat și a subliniat condițiile în care activitățile taberelor din acest an se vor desfășura, în conformitate cu reglementările impuse de situația generată de contextul pandemiei de coronavirus, tinerii au fost împărțiți pe echipe, unde au lucrat și au discutat aplicat pe cele patru mari ateliere care vor fi organizate în acest an în cadrul taberelor: atelierul de educație pentru viață, atelierul de dezvoltare personală, atelierul dedicat dialogului cu părinții și atelierul de jocuri și seri tematice.

În vara acestui an, șapte tabere vor fi organizate în șapte comunități, cinci sate și două orașe din Banatul de Munte, prin proiectul „Tabăra din Inima Satului”.

Chiar dacă întregul context național și mondial este unul delicat, dorința organizatorilor acestui program a rămas una constantă, întrucât nevoia de a ajunge la copii și tineri cu informație sănătoasă și, mai ales, cu Cuvântul lui Dumnezeu, este una care nu se stinge niciodată și care s-a manifestat din ce în ce mai vizibil în ultima perioadă, de când distanțarea și izolarea au adus cu sine inclusiv limitarea activităților și a misiunii cu tineretul pe care Biserica o desfășoară și în Eparhia Caransebeșului.

Astfel, respectând reglementările în vigoare și punându-și nădejdea în ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu, întreaga echipă a proiectului „Tabăra din Inima Satului” va încerca să ajungă și în acest an înaintea cât mai multor copii și tineri, aprinzând în inima și în mintea lor lumina curăției, a căutării și a cunoașterii adevărului, precum a curajului de a mărturisi și de a se mărturisi pe sine, o lumină care, astăzi, se dorește din ce în ce mai mult a fi stinsă.

Comentarii

comentarii