Proiectul a reușit să promoveze, prin intermediul metodei non-formale Treasure Hunt, educația în ceea ce privește istoria și patrimoniul cultural din Timișoara. Organizatorii au pregătit pentru participanți materiale în care prezintă 10 locații din oraș, iar tinerii au aflat traseul pe care trebuie să meargă pe baza indiciilor. Peste 120 de persoane au luat parte la aceste evenimente interactive.
Un astfel de Treasure Hunt a durat între 2 și 3 ore, în funcție de cât de bine s-a descurcat fiecare echipă. Evenimentele au adresat și un mix de elemente de escape room, treasure hunt și explorare urbană care au pus participanții în postura unor personaje principale într-un scenariu atent construit, cu scopul de a prezenta patrimoniul cultural într-un mod cât mai interactiv.
Cei 120 de participanți au parcurs un total de 400 de kilometri, explorând 10 obiective culturale din Timișoara. Cu ajutorul unui material de prezentare, aceștia au explorat orașul într-un mod interactiv, contribuind astfel la consolidarea cunoștințelor lor despre istorie și patrimoniu.
Proiectul „Descoperim prin Treasure Hunt” a generat un impact semnificativ, ajungând la 10106 de persoane. Această cifră reflectă nu doar vizualizări, ci și expunerea extinsă către un public divers.
Comentarii
comentarii