Acasă Politica Tinerii social-democrați din regiunea de vest propun investiții în sport, eliminarea impozitului...

Tinerii social-democrați din regiunea de vest propun investiții în sport, eliminarea impozitului pe venit pentru tineri și programe de integrare pe piața muncii

DISTRIBUIȚI

În weekendul 12-14 noiembrie, organizațiile de tineret ale PSD din șapte județe s-au întâlnit la Buziaș într-o conferință regională. Aici, aceștia și-au ales și măsurile pe care le vor înainta în următorii ani. Acestea se leagă, în general, de sport și de integrare pe piața muncii. Alte teme de discuții în cadrul conferinței au fost relațiile interculturale, amenințările de mediu, migrația și avansul tehnologic. La evenimentul din weekend au participat reprezentanți ai organizațiilor TSD Timiș, Hunedoara, Alba, Caraș-Severin, Arad, Gorj, Dolj, dar și președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, sau președintele TSD România, Bogdan Cojocaru.

Într-un comunicat al PSD Timiș se arată prezintă și măsurile pe care vor pune accentul membrii organizațiilor de tineret: creșterea numărului de ore de sport în școli, reorganizarea de competiții sportive interșcolare și investiții în infrastructura sportivă, reintroducerea și promovarea școlilor profesionale, eliminarea impozitului pe venit pentru toți tinerii sub 35 ani, programe gratuite de consultanță pentru atragerea de fonduri europene, programe și facilități de integrare a tinerilor pe piața muncii. Acestea ar fi „planuri mari, dar absolut realizabile pentru ceea ce înseamnă proiectul TSD 2024 Viziune, Adaptare, Strategie”, potrivit comunicatului.

„TSD este cea mai puternică organizație politică de tineret din țară, iar la această conferință noi am încercat să aducem în dezbatere un proiect pentru anul electoral 2024. Dorim să începem să construim o ofertă electorală dedicată tinerilor, care să includă numeroase politici pentru familiile tinere, pentru elevi și studenți, pentru tinerii antreprenori. Ca organizație a tinerilor, avem obligația să ne folosim de toate resursele pe care le avem pentru a ajuta în continuare tinerii din România și ne preocupă foarte serios să venim cu fapte concrete în acest sens”, a declarat președintele TSD Timiș, Andra Lăpădatu, organizator al conferinței regionale.

Comentarii

comentarii