Acasă Cultura TM2021. Aliyah DaDa – o istorie bine documentată, a evreilor din România....

TM2021. Aliyah DaDa – o istorie bine documentată, a evreilor din România. Proiecție la Bastion Theresia

531
DISTRIBUIȚI

Memoriile Cetății și TM2021 organizează proiecția filmului Aliyah DaDa – cel mai bun documentar românesc al anului 2016 – GOPO, cel mai bun montaj – Docuart, cel mai bun documentar – INDIE Festival IPIFF.

Evenimentul va avea loc, în 23 noiembrie, de la ora 18.00, la Bastion Theresia Timișoara, la Corner Space (lângă Galeria Calpe). Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

În același timp va avea loc sesiunea de Q&A cu regizorul Oana Giurgiu și Luciana Friedman, președintele Comunității Evreiești din Timișoara

Filmul prezintă o istorie bine documentată, a evreilor din România. Acum 133 de ani, o comunitate mică din Moinești pleca spre țara sfântă, pentru a înființa una din primele colonii evreiești din Palestina.

De atunci și până azi drumul evreilor către Israel se împletește cu istoria României moderne printr-o relație de iubire și ură ale cărei influențe nu le vom putea cuantifica prea curând. Povestea istoriei este decupată vizual în stil dadaist ca un tribut adus inițiatorilor curentului, Tristan Tzara și Marcel Janco, doi evrei cu rădăcini în România.

Proiecția are loc la Corner Space (lângă Galeria Calpe). Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Comentarii

comentarii