Acasă Cultura TM2021 – IMPULS: Timișoara în (Re)Construcție – spectacole de teatru și dans...

TM2021 – IMPULS: Timișoara în (Re)Construcție – spectacole de teatru și dans cum nu s-au mai văzut

444
DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, în parteneriat cu Sezonul România-Franța (partener principal) și Institutul Francez din Timișoara, organizează, în perioada 10-14 iulie, ampla manifestare cultural-artistică IMPULS: Timișoara în (Re)Construcție – o serie de spectacole de teatru și dans ce vor sparge barierele clasicului, dar și întâlniri față în față cu artiștii.

Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântu Gheorghe vor fi, timp de 4 zile, scena unor momente inedite. Dansuri și jonglerii surprinzătoare, teatru experimental vor provoca timișorenii să urmărească spectacole ieșite din comun.

”Tema aleasă – Timișoara în (Re)Construcție – este actuală pentru că orașul este în continuă transformare. Și, alături de el, și noi ne transformăm, mental și spiritual.

IMPULS este pentru timișoreni o provocare, o artă experimentală are va sparge barierele cu spectacole de teatru și dans în aer liber, în piețele Timișoarei. În plus, a doua zi după spectacol, artiștii vor sta la o cafea cu spectatorii și le vor răspunde la întrebări”, explică reprezentanții TM2021.

Compania franceză G. Bistaki este una dintre cele mai originale companii de teatru outdoor din Europa, iar cei 5 artiști-dansatori vor susține două spectacole în Piața Sfântul Gheorghe în zilele de miercuri, 10 iulie și joi, 11 iulie, de la ora 21.30.

Artiștii de la G. Bistaki susțin astăzi spectacole în toată lumea. La Timișoara vor veni cu Baïna(na), un spectacol amuzant și postmodernist în care experimentează cu curaj, folosind obiecte comune, saci, lopeți, pentru a da o valență artistică obiectelor uzuale.

Cie Beau Geste din Franța va propune un dans inedit – Transports Exceptionnels, în Piața Victoriei, în zilele de joi 11 iulie 2019 și vineri, 12 iulie 2019 – de la ora 17.00 și de la ora 20.00.

Artistul Dominique Boivin are câteva creații emblematice pentru stilul său care se caracterizează prin mecanică și dans.

Transports Exceptionnels a fost deja jucat în peste 50 de țări și ajunge acum în Timișoara, după care își va continua parcursul prin lume.

Școala de Vară de Dans Contemporan va susține un spectacol – Cadre și Forme – duminică, 14 iulie, de la ora 20.00 – în Piața Sf. Gheorghe.

Teatrul Ósmego Dnia este unul dintre cele mai renumite teatre din Polonia si vine la Timișoara cu spectacolul Copiii Revoluției, care se va juca în zilele de sâmbătă, 13 iulie 2019 și duminică, 14 iulie 2019, de la ora 22.00, în Piața Libertății.

Teatrul polonez își are originile în mișcarea teatrală studențească din anii 60.

Compania poloneză este numită astăzi The Rolling Stones a teatrului. Ea a creat și a pus în scenă peste 50 de producții din întreaga lume. Teatrul lor este unul dintre cele mai importante centre de cultură independentă din Polonia.

Organizatorii și promotorii proiectului Europa Home, includ artiști tineri din alte țări în spectacolele lor. Împreună cu studenții Academiei de Arte din cadrul Universității din Osjiek, Croația, au creat acest nou spectacol, Copiii Revoluției.

Această producție a Teatrului Ósmego Dnia folosește medii și tehnici diferite: proiecții video, scene în mișcare, dans și păpuși, muzică. Copiii Revoluției este un spectacol dedicat nu numai celor care doresc revoltă, ci și celor care au sperat un viitor mai bun pentru toți, celor care nu au experimentat niciodată victoria, ci doar alte dezamăgiri.

Actorii și dansatorii invită publicul la discuții libere. La Cafea cu Artiștii va avea loc în fiecare zi după spectacol, începând cu ora 11.00 pe strada Alba Iulia nr. 2 parter, pe colț cu Piața Victoriei.

Astfel, spectatorii vor putea cunoaște artiștii, le vor putea pune întrebări și vor intra în contact și vor putea afla mai multe despre arta și ideile lor.

Intrarea este gratuită.

Comentarii

comentarii