Acasă Actualitate TM2021! Maşini abandonate pe spaţiile verzi din Timişoara înghițite de natură!

TM2021! Maşini abandonate pe spaţiile verzi din Timişoara înghițite de natură!

DISTRIBUIȚI

masina abandonataProblema maşinilor abandonate pe străzile şi pe spaţiile verzi din Timişoara se pare că a trecut pe loc secund sau mult mai jos în faţa autorităţilor, fiindcă în zona Calea Şagului, pe strada Mureş, pe bv. Brâncoveanu sau pe Aleea Chişodei există foarte multe autovehicule  aflate într-o înaintată degradare, unele înghiţite de natură (foto, str. Hebe, colţ cu bv. Rebreanu).
Poliția Locală susţine că are în atenție permanent problema autovehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe raza municipiului, monitorizând permanent acest fenomen, cu scopul eliberării de locuri de parcare din cartierele orașului și curățirii străzilor de aceste focare de infecție care se degradează pe zi ce trece.
Totuşi noi credem că, din păcate, în aceste locuri totul s-a trecut cu vederea. Mai grav e că din cauza ploilor şi a altor intemperii, maşinile sunt tot mai distruse, apa pătrunde la motor şi se scurge în pământ cu cele mai periculoase substanţe. Prin urmare, pe lângă faptul că strică imaginea oraşului, autoturismele sunt o sursă puternică de poluare. Acestea se află de obicei şi pe spaţiul verde, cum este şi cea de pe str. Hebe sau alte două uitate lângă gardul Şcolii nr. 2, de pe str. Mureş nr. 8, dar şi alte cinci, pe Aleea Chişodei, chiar la ieşire din Timişoara.   
Poliţia Locală susţine că, în cadrul Serviciului Circulație Rutieră sunt înregistrate sute de autovehicule aflate în procedurile legale de verificare și stabilire a identității proprietarilor ori de declarare a abandonului, așa cum sunt menționate în Legea 421/2002. De asemenea, într-o primă fază, pentru peste 40 de autovehicule au fost întocmite dispoziții de ridicare de pe domeniul public, fapt care s-a și întâmplat cu sprijinul Drumuri Municipale SA. Poliția Locală subliniază că în cazul tuturor acestor autovehicule trebuie respectate procedurile prevăzute de lege pentru a se putea determina dacă un autovehicul poate sau nu să fie ridicat de autorități de pe domeniul public, motiv pentru care termenele care trebuie respectate se pot prelungi la câteva luni, astfel că autovehiculele nu pot fi ridicate imediat de pe străzi. Poliția Locală atrage totodată atenția posesorilor de astfel de autovehicule să respecte legislația în vigoare deoarece riscă și sancțiuni de până la 2000 lei în cazul în care nu se conformează somației de elibera domeniul public de astfel de epave.

Comentarii

comentarii