Acasă Cultura TM2021, premieră! Istoria la timpul prezent! Cum predăm, cum învățăm istoria?

TM2021, premieră! Istoria la timpul prezent! Cum predăm, cum învățăm istoria?

DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara-Capitală Culturală Europeană, în parteneriat cu Asociaţia MetruCub – resurse pentru cultură şi Muzeul Naţional al Banatului, a organizat primul atelier de dezvoltare și consolidare a comunităților de mediatori culturali locali din acest an: Istoria la timpul prezent! Cum predăm, cum învățăm istoria?

Formatori în cadrul acestui atelier au fost Anamaria Altmann (Austria) – mediator muzeal cu o vastă experiență și colaborator al mai multor muzee vieneze, implicată în formarea și testarea personalului de mediere culturală și Codruța Cruceanu (România) care, de peste 30 de ani, s-a dedicat activităților de mediere culturală la Muzeul Național de Artă al României, la British Council România, precum și în cadrul unor proiecte naționale și internaționale.

În urma apelului public lansat de către Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană s-au înscris 40 de participanți iar 25 dintre aceștia au participat la sesiunea de formare dedicată deprinderii unor noi metode, tehnici și abilități de mediere a istoriei.  Toți participanții acestui proiect vor avea oportunitatea de a pune în practică cunoștințele dobândite, iar cadrul de desfășurare va fi asigurat de către Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană împreună cu Muzeul Național al Banatului- partener al acestui proiect. Alături de traineri cu experiență, specialiștii din muzee, învățătorii, educatorii, profesorii, animatorii de programe pentru copii și seniorii vor avea prilejul să prezinte creativ o serie de obiecte și clădiri de patrimoniu, pentru a explora puncte de vedere și narațiuni multiple prin intermediul unor noi practici de mediere – a informat TM2021.

 

Comentarii

comentarii