Acasă Cultura TM2021. Revoluții -1989, miercuri seara, la Casa Artelor Timișoara

TM2021. Revoluții -1989, miercuri seara, la Casa Artelor Timișoara

746
DISTRIBUIȚI

La 30 de ani de la Revoluția din 1989 și de la căderea Cortinei de Fier, Asociația Timișoara 2021-Capitală Europeană a Culturii și Central European Film Festival Timișoara 2019  aduc trecutul în prim-plan prin intermediul temei Revolutions.

E o temă cu evenimente satelit, amplasate pe parcursul întregului an, în diverse spații din Timișoara, începând cu luna februarie.

Pentru că sunt o mulțime de întrebări despre 1989, pentru că poate unii dintre tinerii timișoreni nu știu că esența libertății s-a răspândit, începând cu 16 decembrie, din Timișoara spre alte zone ale României și mai ales pentru că poate nu cunoaștem experiențele din același an ale celorlalte state din regiune, Central European Film Festival și TM2021 au decis să aducă în prim-plan Revoluțiile cu tot ce reprezintă ele din punct de vedere social, politic și emoțional prin intermediul unor filme asociate programului Xtensii.

Astfel, al doilea film proiectat în cadrul proiectului „Revoluții prin film” este 1989, de Erzsébet Rácz, Anders Østergaard, la Casa Artelor, în 19 iunie, de la ora 20.00.

Cefftm prezintă: Revoluții prin film. Proiecție 1989.

„1989” este un documentar care pătrunde în jocurile politice care au dus la destrămarea Cortinei de Fier.

Cei doi „martori” principali sunt fostul prim ministru al Ungariei – Miklós Neméth, reprezentând nivelul macropolitic și Gundula – jumătatea supraviețuitoare a unui cuplu est-german care a încercat să treacă ilegal granița, reprezentând nivelul micropolitic.

Invitat: conf.dr. Claudiu Mesaroș de la Universitatea de Vest Timișoara.

Intrare este liberă în bază rezervării prin completarea formularului și a locurilor disponibile.

Comentarii

comentarii