Acasă Cultura TM2023. BLABLA – simbolul artei și al libertății – din Austria, la...

TM2023. BLABLA – simbolul artei și al libertății – din Austria, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Între 11-14 noiembrie, Traseul Analogic derulează performance-uri artistice în spațiile publice ale Timișoarei, în cadrul expoziției Analog Mania.

Pe durata performance-urilor, un spațiu de artă numit BLABLA va fi expus în patru locații diferite din Timișoara.

BLABLA este un spațiu de artă gonflabil, fără scop, plutitor, respirabil, variabil, maleabil, albastru deschis și strălucitor. Apariția lui evocă o mare varietate de asocieri și procese de gândire în mintea admiratorilor său. BLABLA este și un simbol al artei, al existenței artistice și al libertății vitale a vieții.

BLABLA a devenit vizibil pentru prima dată în Künstlerhaus Graz Austria, în august 2002, iar în perioada 11 – 14 noiembrie va fi vizibil publicului în piețele principale ale Timișoarei.

Traseul Analogic este parte integrantă a Bidbookului Timișoara 2023, care este compus din 3 piloni principali:

Analog Experience – cuprinde activități de interacțiune și inițiere pentru public, precum ateliere, happeninguri în spații publice sau în locații alternative, experiență muzeală itinerantă;

Analog Mania – festival consacrat în spațiul timișorean, cu „tradiție din 2013”, care reunește lucrări realizate de artiști internaționali, expuse timp de o lună în Timișoara;

„Ambasada” Traseului Analogic – proiect pilot care își dorește să fie o portavoce peste hotare atât a artiștilor locali (în special tineri), cât și a programului cultural Timișoara 2023.

Expoziția Analog Mania, găzduită între 1-28 noiembrie în spațiile expoziționale de la parter și etajul 1 ale Casei Tineretului, este organizată de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), în parteneriat cu Ambulanța Culturală.

Analog Mania este un proiect dedicat artei si tehnicii analogice: de la fotografie, film și sunet până̆ la expoziții ce țin de „mania obiectului“ (tipar, instrumente, instalații etc.). Lucrările a peste 50 de artiști din 9 țări sunt aduse la Timișoara, în cadrul expoziției. Detalii: https://www.facebook.com/traseul.analogic

Traseul Analogic este parte a programului cultural Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023.

Proiectul cultural este cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timișoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

 

Comentarii

comentarii