Acasă Cultura TM2023! Concert Germania – Austria – România, la festivalul Analog Mania X...

TM2023! Concert Germania – Austria – România, la festivalul Analog Mania X Timișoara

DISTRIBUIȚI

Autointitulat inițial cel mai mic festival din oraș, Analog Mania a crescut și a ajuns la a 10-a ediție. Evenimentul a demarat la mijlocul lunii octombrie, de “International Home Movie Day”, cu premiera filmului „9 ½”, ce a avut loc la Casa Tineretului. Cu ocazia a o sută de ani de la lansarea de către Pathe a formatului de film pe 9,5 mm, a fost instalată o expoziție multimedia la balconul II al sălii de spectacole din clădire.

Sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 19:00, Analog Mania iese înspre centrul orașului cu un concert special la Calpe Gallery. Trioul KiNDLEiN va performa într-o formulă inedită, cu Heidi Fial – contrabas, Matthias Macht – tobe și Emil Kindlein – chitară și voce.

Despre muzicienii implicați în proiect putem spune următoarele: Haidi Fial este activă în formația Kontrapunk și are lungă experiență în muzica de film. Matthias Macht este un toboșar de free jazz, este implicat în proiecte de muzică pentru teatru și a colaborat cu Chris Whitley. Emil Kindlein este un împătimit al tehnologiei analogice, pune colaje poetice pe muzică și își creează propriul sunet cu instrumente făurite de el însuși.

 „Am mai cântat în formula aceasta la Monday Improvisers Session, la Celeste Viena. Pentru mine este o nouă direcție muzicală, de care mă bucur foarte mult. Pot să spun deja că lucrăm la un nou material care se numește Adio.” – Emil Kindlein

Expoziția Analog Mania este deschisă la Casa Tineretului până în 13 noiembrie și are expuși peste 75 de artiști din țară și din străinătate. De săptămâna viitoare, Ambulanța Culturală pornește pe Traseul Analogic cu proiecții de film spre Reșița, Jimbolia și Lugoj.

Toate evenimentele sunt prinse pe calendarul Centrului de Proiecte Timișoara. https://centruldeproiecte.ro/calendar/

Festivalul internațional Analog Mania este organizat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), Ambulanța Culturală și artistul Emil Kindlein în parteneriat cu KulturTandem (DE), Vinyl and Music Festival (AT), Helsinki Darkroom Festival (Finlnda), Zrno Festival (Macedonia), Muzeul Cineastului Amator RO).

Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Comentarii

comentarii