Acasă Cultura TM2023! Dans, dans, dans! Artiștii și-au dat întâlnire în cartierul Iosefin pe...

TM2023! Dans, dans, dans! Artiștii și-au dat întâlnire în cartierul Iosefin pe Podul de Fier

DISTRIBUIȚI

Multitudinea de evenimente cultural-artistice au atras foarte mulți cetățeni, în acest weekend de deschidere a anului 2023 Timișoara -Capitală Culturală Europeană.

Efervescența evenimentelor a continuat cu mare entuziasm să cuprindă orașul de pe Bega, iar oamenii au avut parte de experiențe deosebite.

Artiștii și-au dat întâlnire în Iosefin, la instalația artistică de pe Podul de Fier, zicând tare tuturor „Vă așteptăm, în 2023, să vizitați Timișoara – Capitala Europeană a Culturii”!

Apoi au proiectat în viitorul Muzeu al Apei Timișoara și s-au jucat între mit și realitate la atelierul de lectură pentru copii. Au schimbat lumea alături de ideile lui Peter Sloterdijk în cadrul conferinței de la Universitatea de Vest din Timișoara și s-au împrietenit cu Sirena Uriașă și prietenii ei giganți din Parcul Dacia, visând cu ochii larg deschiși, apoi s-au  distrat la spectacolul cu drone de la Iulius Town Timisoara!

Deschiderea Timișoara 2023 este un program finanțat de Municipiul Timișoara, coordonat și organizat de Centrul de Proiecte Timișoara.

Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” este finanțat de către Municipiul Timișoara, Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș. Parteneri principali: Banca Transilvania, Catena, Cramele Recaș, Linde Gaz România, Iulius Mall.

 

Comentarii

comentarii