Acasă Cultura TM2023. Oaspeți din 6 țări, la Muzeul Banatului Timișoara

TM2023. Oaspeți din 6 țări, la Muzeul Banatului Timișoara

DISTRIBUIȚI

Muzeul Național al Banatului are oaspeți din 6 țări la Timișoara în cadrul întâlnirii de proiect Erasmus + „Digital Approaches for Intergenerational Cultural Education” – DAICE (30 ianuarie – 3 februarie).

Obiectivul proiectului este schimbul de bune practici cu privire la avantajele și dezavantajele utilizării instrumentelor și conținutului digital în învățare la vârsta a treia, cu accent pe cultură/programul creativ (artă, literatură, artizanat, film, muzică, dans și patrimoniu cultural) care joacă un rol important în educația seniorilor.

Marți, în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia, a avut loc prezentarea proiectului Spotlight Heritage. Marius Cornea le-a vorbit invitaților din Serbia, Croația, Bulgaria, Slovenia, Germania și România despre legătura dintre cultura digitală, patrimoniu și seniori. Cum sunt ei implicați în proiectul Spotlight Heritage. După prezentarea de o oră, în care a fost folosită și piesa de teatru-dans despre Iosefin, a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri de 50 minute. Spotlight Heritage este o inițiativă a UPT, în parteneriat cu MNaB cofinanțat de centrul de proiecte al primăriei și de CJT. Proiectul este parte din TM2023.

 

Comentarii

comentarii