Acasă Actualitate „Toaletarea” sau „defrișarea” copacilor de pe strada Ciprian Porumbescu? Angajații Primăriei Timișoara...

„Toaletarea” sau „defrișarea” copacilor de pe strada Ciprian Porumbescu? Angajații Primăriei Timișoara au tăiat câțiva metri cubi de lemn, vineri

DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara a anunțat, joi, că strada Ciprian Porumbescu se închide vineri, 29 mai, pentru jumătate de zi. Conform comunicatului municipalității, traficul pe strada care unește Calea Șagului cu Piața Nicolae Bălcescu urma să fie restricționat pentru lucrări de „toaletare a copacilor de pe aliniamentul stradal” în toată zona și „frezare” doar pe artera în cauză.

Și de această dată, în timpul lucrărilor, dar mai ales după finalizarea acestora, timișorenii s-au arătat dezamăgiți de ce înțelege municipalitatea prin „toaletare copacilor”. Din imaginele surprinse de unii dintre locuitorii din zonă se vede că angajații Horticultura SA, societatea primăriei, au tăiat nu doar crengile uscate, ci și copaci întregi.

Unul dintre cei care a adus probe pentru acest gest al administrației locale este timișoreanul Silviu Genescu. Într-o postare pe Facebook, acesta a criticat acțiunile instituției conduse de Nicolae Robu, atașând și fotografii în care se văd trunchiurile copacilor sănătoși, lăsați pe marginea drumului de cei care trebuiau să îi toaleteze. În mesajul său, timișoreanul consideră că astfel de acțiuni sunt specifice actualului primar și atrage atenția asupra votului de la următoarele alegeri locale.

„Masacru cu drujbele printre copacii de pe strada Ciprian Porumbescu, capătul dinspre Calea Șagului. Oamenii Primăriei (încă una din acțiunile de defrișare ordonate de Robu) au tăiat copaci tineri, perfect sănătoși. Copaci care dădeau umbră și reduceau din poluarea stradală au fost transformați în rumeguș. Fiecare minut petrecut de Robu la Primărie se soldează cu noi nenorociri pentru oraș. Sper să-și amintească de aceste defrișări toată lumea, la viitoarele alegeri locale. Pe la 1700 Eugeniu de Savoya a eliberat Timișoara de sub otomani. Noi trebuie să dezRobim orașul la alegeri. Omul tocmai a împlinit 65 de ani. Să plece acasă, să-și mănânce pensia”, scrie Silviu Genescu.

Postarea sa, scrisă vineri la ora 18.55, a strâns, până sâmbătă la ora 12.00, aproape 100 de „reacții” – majoritatea „angry” –, 190 de „share”-uri și 45 de comentarii. Majoritatea celor care au răspuns sunt, la rândul lor, dezamăgiți. În mesaje, alți timișoreni scriu: „Se fac mai multe benzi? Abia dacă se circulă pe acolo cu mașinile”, „A arat toată strada. Fiind gospodar (n.r., primarul), poate pune cartofi?” sau „Cred că a căzut din cireș când era mic, de acolo i se trage, taie copaci la modul obsesiv-compulsiv”.

Tot în aceste zile, angajații Horticultura au putut fi văzuți și Piața Victoriei, „îngrijindu-se” de copaci. Despre aceasta Corneliu Vaida a spus: „O altă manifestare a hilofobiei celui care încă ne mai e primar… Cică ăștia erau copaci uscați… Dar oare s-au uscat ei brusc la sfârșitul lui Mai? Că la ce toaletări se fac anual la copacii din oraș, mă mir că mai sunt în viață și puținii care au rămas. Despre transplantarea de copaci, nu putem vorbi, fiindcă inteligenții de la Horticola știu doar să taie!”

Comentarii

comentarii