Acasă Actualitate Țoancă: „Primăria Timișoara aduce mai mult cu un ospiciu sau cu o...

Țoancă: „Primăria Timișoara aduce mai mult cu un ospiciu sau cu o anticameră a penitenciarului”

DISTRIBUIȚI

Ziua de miercuri, 19 mai, a venit cu trei mari vești proaste pentru administrația Fritz: s-a oficializat amenda de 72 de milioane de lei a Colterm pentru lipsa certificatelor de polare pe 2021, IPJ Timiș a făcut percheziții la Primăria Timișoara pe tema concursurilor cu cântec, iar Tribunalul Timiș a suspendat și a doua organigramă a administrației Fritz. Consilierul local social-democrat vine cu o concluzie foarte drastică: „Ziua și prostia pentru administrația Fritz. Primăria aduce mai mult cu un ospiciu sau cu o anticameră a penitenciarului, decât cu o instituție respectabilă!”

„Mocirla în care a târât Dominic Fritz și oamenii noi Primăria Municipiului Timișoara se adâncește pe zi ce trece, iar imaginea acestei instituții este făcută zilnic praf de ilegalitățile «reformiste și vizionare» ale progresiștilor pe care timișorenii i-au votat masiv la alegerile locale din 2020. Ziua de ieri a fost un record absolut de dezastre pentru administrația timișoreană: oficializarea amenzii de 72 de milioane de lei pentru Colterm, suspendarea în instanță a celei de-a doua organigrame useriste și noi percheziții pe tema concursurilor pentru anumite posturi administrative. Să bifezi în doar 24 de ore astfel de evenimente este cu adevărat un record greu de egalat de vreun edil de pe această planetă!”, explică Țoancă, într-o postare pe rețelele de socializare.  

Dacă despre Colterm social-democratul a oferit explicații și în alte ocazii, acum acesta comentează în mod special celelalte două subiecte. În legătură cu perchezițiile, Țoancă face o comparație între primărie și vânzătorii de țigări netimbrate. În ceea ce privește organigrama suspendată, tot acesta vorbește despre „incompetența” și „infantilismul” actualei administrații. Iată, mai exact, ce spune social-democratul:

„Perchezițiile precum cea de ieri se pare că au devenit o rutină pentru instituția de pe C.D. Loga nr. 1, pe care useriștii au transformat-o într-un butic nefiscalizat unde se vând țigări netimbrate și care este vizitat periodic de mascați! Cred că nici în cele mai negre vise nu au crezut votanții USR că favoriții lor vor deveni campionii ilegalităților și corupției generalizate, atât de combătute în campaniile electorale!

Cât despre suspendarea organigramei ce-ar mai fi de spus? Să ajungi ca primar la jumătatea mandatului și să nu fi in stare să promovezi o organigramă legală – asta cred că reliefează cu adevărat dimensiunea incompetenței și infantilismului unei echipe care s-a trezit la conducerea orașului, total nepregătită și depașită pentru o pălărie atât de mare. Se va funcționa încă 6 luni (cel puțin) cu … 3 organigrame suspendate, cu birouri, servicii și direcții sub-dimensionate, cu concursuri rămase în aer, cu oameni puși pe drumuri degeaba etc. 

Inițial, toată lumea a subestimat incompetența acestei administrații, care crește constant și provoacă prejudicii pe termen lung întregii comunități timișorene!”.

Comentarii

comentarii