Acasă Sport Tone de muşchi la concursul internaţional de culturism de la Timişoara

Tone de muşchi la concursul internaţional de culturism de la Timişoara

337
DISTRIBUIȚI

Cupa Libertăţii – Memorial Vasile Balmuş – ediţia XXII
Sport pentru sănătate la 74 de ani şi fete la Miss Bikini

Timişoara a fost din nou capitala culturismului, duminică seara, graţie concursului internaţional organizat de Florin Teodorescu. Muşchi de cea mai bună calitate s-au perindat pe scena Casei Studenţilor, la cea de-a XXII-a ediţie a Cupei Libertăţii – Memorial Vasile Balmuş. Culturişti cu muşchii numai buni de arătat pe scenă s-au prezentat în faţa unei săli arhipline. Ungurii au avut o echipă destul de serioasă de culturişti ce au venit la Timişoara, dar şi românii au stat bine. Sportivii de la CS Florin Teodorescu sau alte cluburi din ţară s-au clasat la înălţime. Nu numai ei, ci şi fetele care au concurat la categoria Fitness sau la Miss Bikini. O categorie specială a fost cea dedicată sportului pentru sănătate, unde Ioan Moroi, de la Clubul Sportiv Florin Teodorescu, a făcut o demonstraţie pe cinste la 74 de ani. La Categoria Open, marele premiu a fost luat de Attila Varga.
S-a concurat cu trofeul pe scenă
Prezenţa feminină a fost, de această dată, aproape la fel de numeroasă ca cea masculină. Bătbaţii şi-au umflat muşchii, dar şi fetele de la fitness au arătat linii frumoase şi corpuri lucrate. O poziţie apreciată de cei din sală a fost atunci când fetele s-au întos cu spatele şi au trebuit să se încoarde. Totuşi, manifestările bărbaţilor din sală au fost decente. Asta şi dacă ţinem cont de faptul că sala a fost arhiplină la acest eveniment, iar majoritatea spectatorilor erau bărbaţi. Momentele de concurs ale bărbaţilor au fost intercalate de concursul femeilor sau de dansurile moderne ale micuţilor de la Palatul Copiilor. Cupa pe care a ridicat-o deasupra capului Attila Varga a fost pe tot parcursul concursului prezentă pe scenă, făcând sportivii ce concurau la anumite probe să se uite cu jind la ea. Totuşi, până la urmă a fost a unuia singur – Attila Varga.
Spectacol şi o sală arhiplină
Ediţia din acest an nu i-a avut pe scenă pe greii culturismului mondial – Jay Cutler, Ronnie Coleman, Dexter Jackson sau alţii care au fost deja la Timişoara. A fost o ediţie de criză, cu puţini bani şi eforturi triple, după cum spunea chiar organizatorul Florin Teodorescu. A fost o ediţie frumoasă, cu un public avid de culturism şi cu participanţi bine făcuţi şi plini de idei. Foarte bine s-a prezentat şi Petrişor Simu, de la CS Florin Teodorescu sau alţi sportivi timişoreni sau din alte părţi. Mihai Lakatos a făcut un show de zile mari, atrăgând simpatia publicului prezent în sală şi un premiu la categoria masters peste 50 de ani. A fost un concurs total, un concurs frumos, cum ne-a obişnuit de altfel Florin Teodorescu la fiecare ediţie.

Comentarii

comentarii