Acasă Economic Topul Firmelor din județul Timiș 2013 – topul supraviețuitorilor

Topul Firmelor din județul Timiș 2013 – topul supraviețuitorilor

DISTRIBUIȚI

top firme 2014

LISTA CASTIGATORILOR TOPULUI FIRMELOR TIMIS 2013

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în data de 17 octombrie 2014, cea de-a XXI-a ediție a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din județul Timiș 2013, cel mai important eveniment economic al comunităţii de afaceri din vestul ţării, cartea de vizită a succesului şi performanţei în afaceri.

”Topul firmelor pe 2013 este un top al celor care au supraviețuit crizei economice, criză care încă nu s-a terminat”, a declarat Georgică Cornu, președintele CCIAT. Lovit greu de criză, dat și de deciziile proaste pe care le-a luat în afaceri, președintele CCIAT are în acest moment majoritatea firmelor în insolvență sau în faliment, dat și câteva dosare penale. Dacă altădată firmele sale erau primele în top, acum nu mai sunt nici măcar active. Așa că Georgică Cornu dă în continuare vina pe criză, dar și pe firmele multinaționale, care sug capitalul românesc. ”Am văzut cu stupoare că firmele străine, cum este Lukoil nu fac profit în România. Cred că trebuie lăudate firmele cu capital românesc care au supraviețuit crizei”, a declarat Cornu.
Laureaţii sunt stabiliţi conform unei metodologii unice şi unitare pe plan naţional, clasamentul reunind 5.975 de firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate din 23.437 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, 1020 de firme au reușit să se claseze pe locurile I, II și III în șase domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare și High Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii, Comerț și Turism), 198 de grupe (conform codurilor CAEN) și cinci clase de mărime (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari și întreprinderi foarte mari). Ne mândrim că dintre firmele laureate, 160 sunt membre ale CCIAT. De asemenea, 10 firme vor fi recompensate cu Diplome pentru Excelenţă în activitatea de promovare a produselor şi serviciilor româneşti pe pieţele internaţionale, în cadrul Topului Exportatorilor. Unităţile de cercetare şi învăţământ şi unităţile de producţie care au dovedit un înalt grad de creativitate în domeniul lor de activitate, în baza datelor puse la dispoziţie de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), vor fi recompensate cu Trofeul Creativităţii. Premiate vor fi și universitățile timișene, în cadrul secțiunii Topul Instituţiilor de Învăţământ Superior, aflat la a șasea ediție, consfințind locul pe care acestea le ocupă în elita învățământului academic. 99 de firme care s-au clasat pe unul dintre primele trei locuri în Top, în ultimii patru ani, vor fi recompensate cu Distincţia de Excelenţă, iar 61 de firme celor care s-au menținut pe podium în ultimii șase ani, vor fi distinse cu marele premiu – Trofeul de Excelenţă. Pentru prima dată, CCIAT va acorda Trofeul de Excelență pentru Responsabilitate Socială Fundației CardioPrevent pentru strategia de încurajare a unei vieți sănătoase legată de activitate fizică, alimentație și aer nepoluat și prin susținerea parteneriatului cu Primăria Timișoara pentru obținerea titlului de “Healthy City” acordat de Organizația Mondială a Sănătății. Un moment special va fi acordarea unei Diplome aniversare S.C. AZUR S.A. Timișoara, la împlinirea a 170 de ani de la înființare. De asemenea, vor fi acordate diplome speciale unor firme care anul acesta împlinesc 20 de ani de activitate continuă și fructuoasă, printre care și TVR Timișoara. Cei peste 700 de participanţi – premianți și invitați – vor avea parte de momente artistice de excepţie oferite de Corul Operei Române din Timișoara, de grupul studențesc VOX CANTI al Facultății de Muzică a Universității de Vest dar și de un recital extraordinar susținut de Cătălin Crișan. Evenimentul va fi prezentat de realizatoarea TV Mirela Boureanu-Vaida.

LISTA CASTIGATORILOR TOPULUI FIRMELOR TIMIS 2013

Comentarii

comentarii