Acasă Eveniment Tornadă în Halkidiki. Doi turişti români au murit. Autorităţile au declarat stare...

Tornadă în Halkidiki. Doi turişti români au murit. Autorităţile au declarat stare de urgenţă – Video

843
DISTRIBUIȚI

O femeie şi un băiat de opt ani, ambii de naţionalitate română, au decedat în urma prăbuşirii acoperişului unui restaurant din localitatea Nea Plagia. Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor şi furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunţat autoriăţile din Grecia. Numărul victimelor se ridică la şase.

Românca în vârstă de 54 de ani şi copilul de 8 ani au murit striviţi de acoperişul unui restaurant din Nea Plagia luat de rafale de vânt, în noaptea de miercuri spre joi, în regiunea Halkidiki, în nordul Greciei, unde au avut loc o tornadă, rafale de vânt violente şi grindină, au anunţat autorităţile elene.

“Şase turişti au fost ucişi, iar cel puţin alte 30 de persoane au fost rănite în această tornadă”, a declarat pentru AFP Charalambos Steriadi, un reprezentant al Protecţiei Civile în nordul Greciei.

Tornada a durat aproximativ 20 de minute, potrivit unor martori intervievaţi de postul public grec de televiziune ERT.

Alte două persoane, un bărbat de cetăţenie rusă şi fiul lui în vârstă de doi ani, au murit după ce un copac s-a prăbuşit peste ei lângă un hotel din staţiunea balneară Kassandra, la aproximativ 70 de kilometri de Salonic.

La Propontida, o localitate situată în apropiere, un cuplu ceh a murit după ce rulota în care se afla a fost luată de vânt.

Autorităţile din Grecia au decretat stare de urgenţă în zona Halkidiki. Cel puţin 140 de pompieri acţionează în zonă.

Conform estimărilor unui centru medical, între 60 şi 70 de persoane au primit îngrijiri pentru rănile suferite, majoritatea fracturi.

“Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin aşa ceva”, a declarat directorul centrului medical, Athansios Kaltsas, pentru OPEN TV. “A fost dintr-odată, atât de brusc”.

Comentarii

comentarii