Acasă Actualitate Tot ce e nevoie să știi despre e-Sports

Tot ce e nevoie să știi despre e-Sports

DISTRIBUIȚI

Datorită popularității din ultimii ani, pariurile pe eSports nu mai pot fi ignorate. Datorită turneelor organizate, dar și a premiilor generoase puse în joc, tot mai mulți gambleri se orientează spre acest tip de joc de noroc. Vrei să știi mai multe despre eSport? Citește în continuare, pentru ca la final să fii pregătit să pariezi la Superbet apk.  

Pariurile pe ESports

Ca punct de plecare, pariurile pe eSports se desfășoară în mare parte la fel ca orice alte pariuri pe un sport profesionist. Ca și în cazul oricărei forme de pariere, nu există nicio garanție pentru succes și, la fel ca în cazul oricărui alt sport, cunoașterea jocului și a jucătorilor poate ajuta semnificativ la schimbarea cotelor în favoarea ta.

Datorită acestor factori foarte accesibili, îi încurajăm pe cei care se lansează în pariuri de tip eSports să se limiteze la jocurile pe care le cunosc sau de care sunt pasionați. Spre deosebire de sporturile tradiționale, jocurile de eSports sunt adesea parte a unor schimbări rapide prin intermediul expansiunilor sau patch-urilor. 

Cum poți să devii jucător de eSports

Spre deosebire de alte sporturi profesioniste, eSports nu necesită ca cei mai buni jucători să câștige la loteria generală. În schimb, dedicarea și munca pot transforma orice amator într-un profesionist. La cel mai înalt nivel, majoritatea oamenilor cred că succesul vine din câștigurile din turnee. Aceasta este o parte din potențialul câștig, dar nu este singurul mod de a câștiga bani.

Pentru majoritatea jucătorilor profesioniști, banii provin din sponsorizări. În prezent, există mulți sponsori de eSports investesc milioane de dolari pe an pentru a-și menține jucătorii în joc. În 2018, de exemplu, 359,4 milioane de dolari au fost investite în contracte de sponsorizare, ceea ce reprezintă o creștere de 53,2% față de nivelul de investiții din 2017. 

Cealaltă parte a acestei ecuații provine din posibilitățile de jocuri locale și meciuri pe bani. Acest lucru poate fi o problemă în cazul jocurilor de echipă, dar cei care locuiesc în sau în apropierea orașelor mari pot participa la turnee cu bani în afara jocurilor de tip unu la unu. Acest tip de turnee este destul de popular, mulți jucători de eSport având întâlniri dedicate o dată sau de două ori pe săptămână. Dacă vrei și tu să intri în joc, asigură-te că înțelegi jocul și că îți studiezi cu atenție oponenții, deoarece concurența în aceste jocuri este acerbă.

Ascensiunea sporturilor electronice a adus multe oportunități datorită expansiunii în diverse domenii interesante. Întotdeauna există răsturnări de situație, există noi tactici și multe schimbări în cadrul jocului care pot modifica în întregime modul în care se joacă un meci, așa că domeniul continuă să se reinventeze.

Cât câștigă jucătorii de eSports?

Cu o mulțime de bani puși în joc, ce și cât câștigă echipele și jucătorii de eSports?

Premiile în bani. Participanții la jocurile eSports pot câștiga premii în bani, care în cazurile fericite pot ajunge până la 200.000 de dolari la un singur meci. Unele competiții la nivel înalt, cum ar fi Dota 2 International, oferă chiar și 10 milioane de dolari pentru echipa câștigătoare.

Salarii. Domeniul eSports oferă salarii și alte remunerații echipelor, cuprinse între 3.000 și 5.000 de dolari pe lună în huburi de jocuri din China și SUA. Jucătorii de la cel mai înalt eșalon pot câștiga mult mai mult, până la 15.000 de dolari pentru o singură competiție, plus bonusuri. Unele echipe le oferă jucătorilor chiar și alte avantaje, cum ar fi asigurări de sănătate și planuri de pensionare.

Bani din sponsorizări. Cu marile branduri globale în peisaj, eSports face rost de bani din sponsorizări. O parte din acești bani se duc în competiții și premii în bani, iar o parte se duc direct în buzunarul echipei, un bun exemplu este Audi și sponsorizarea francizei Astralis Counter Strike. 

Streaming digital. Competiția online a generat, de asemenea, o rețea foarte eficientă și organizată de streameri digitali care pot câștiga 4,99 dolari pe lună per telespectator doar pentru că difuzează competiții de eSports prin intermediul unor platforme precum Twitch. Așadar, banii pentru publicitate și investiții încep, de asemenea, să curgă în arena eSports.

Drepturi media. Potrivit statisticilor din industrie, drepturile media reprezintă o cincime din veniturile obținute de companiile și jucătorii de eSports. În cea mai mare parte, banii din drepturile media sunt plătiți organizatorilor de evenimente și dezvoltatorilor de jocuri, care transferă o parte din bani echipelor și jucătorilor sub formă de premii și bonusuri. 

Merchandising și bilete. Cu venituri de 103 milioane de dolari în ultimii ani, merchandisingul și biletele se numără printre principalele surse de venit din eSports. Acestea fiind spuse, merchandisingul urmează ascensiunea oricărui alt sport, așa cum s-a întâmplat și cu turneele PGA, în NFL și NBA, precum și în alte ligi sportive profesioniste populare acum. În mod evident, atât veniturile din merchandising, cât și cele din bilete vor crește pe măsură ce jocurile de noroc continuă să înflorească pe o scenă globală.

Concluzie

După cum putem vedea, eSports nu mai poate fi considerat un fenomen în schema generală a pariurilor sportive. Este deja un sport în toată regula, chiar dacă în urmă cu ceva timp era privit oarecum diferit. Dacă și tu ești fan eSport, nu ai niciun motiv pentru a sta deoparte. Asigură-te că te informezi din surse corecte, urmărește meciurile și plasează pariuri. Cine știe, poate șansele vor fi de partea ta! Mult succes!

Comentarii

comentarii