Acasă Eveniment Tractoare destinate unei firme fantomă, confiscate de Garda Financiară Arad

Tractoare destinate unei firme fantomă, confiscate de Garda Financiară Arad

856
DISTRIBUIȚI

Comisarii Gărzii Financiare din Arad au confiscat trei tractoare, în valoare de 800.000 de lei, care au fost introduse în ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac şi urmau să ajungă la o firmă din Brăila care nu era înregistrată la Registrul Comerţului.
Cele trei tractoare, marca John Deere (tipurile 5080 M, 6430 şi 6630), erau transportate cu un automarfar care aparţine unei firme din Sighişoara. Conform documentului de transport prezentat de conducătorul auto, CMR fără număr, rezultă că la furnizor era menţionată o firmă din Spania, iar la destinatar „Agricol SRL“ din Brăila.
„În urma verificării beneficiarului mărfii transportate, aşa cum este menţionată în CMR, s-a constatat că societatea destinatară a acestei achiziţii intracomunitare nu este înregistrată în baza de date a ONRC. Conducătorul auto a prezentat şi trei facturi care sunt emise de un alt furnizor din Spania şi conţin mai multe cantităţi şi tipuri de tractoare John Deere şi Cllas, pentru o altă firmă din Braila – SC Rom Agricol SRL – care apare cu trei adrese diferite. După verificarea societăţii beneficiare înscrise pe cele trei facturi s-a constatat că singura firmă cu această denumire este în Bucureşti şi este în lichidare“, se menţionează într-un comunicat de presă al Gărzii Financiare Arad, remis marţi.
Comisarii GF au mai constatat că apar neconcordanţe cu privire la datele înscrise în CMR, în sensul că sunt menţionate tractoarele cu marca John Deere, dar alte tipuri şi anume 6920, 6330 şi 560, în realitate fiind cele înscrise mai sus.
„Fapta constatată, de a nu se putea identifica nici destinatarul real al mărfii şi nici locul descărcării acesteia, constituie contravenţie. Transportatorului i s-a aplicat sanctiunea de «avertisment» şi  s-a dispus confiscarea celor trei tractoare marca John Deere. Valoarea estimată a mărfurilor confiscate este de 800.000 lei“, se mai menţionează în comunicatul Gărzii Financiare.
Sursa> NewsIn

Comentarii

comentarii