Acasă Eveniment Trafic ca în filme în Hunedoara. Au înghiţit o cantitate impresionantă de...

Trafic ca în filme în Hunedoara. Au înghiţit o cantitate impresionantă de droguri, care erau apoi vândute de o minoră

DISTRIBUIȚI

droguri3 14420300Procurorii DIICOT au destructurat o rețea de traficanți de droguri care acţiona ca în filme. Mai mulți români s-au deplasat în Spania și Maroc pentru a cumpăra droguri, au înghițit o cantitate impresionantă de hașiș, sub formă de cașete, iar în final le-au adus în România. De vânzarea drogurilor se ocupa o adolescentă în vârstă de 16 ani.
Procurorii DIICOT Hunedoara împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara au efectuat 3 percheziţii domiciliare în Deva, Hunedoara şi Simeria într-o cauză vizînd săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc, fără drept şi trafic de droguri de risc.
Anchetatorii au stabilit că în perioada iunie 2016 – aprilie 2017 suspecţii au efectuat mai multe deplasări în Spania şi Maroc de unde s-au aprovizionat cu haşiş, droguri pe care le-au introdus în ţară sub formă de colete sau prin ingerare de caşete, iar ulterior le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza judeţului Hunedoara.
S-a reţinut că la începutul lunii aprilie 2017, suspectul S.D. a achiziţionat bilete de avion pe relaţia Cluj-Napoca – Malaga (dus-întors), scopul călătoriei în Spania fiind de a cumpăra o cantitate relativ mare de droguri. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că o parte din droguri urmau a fi ingerate de către alţi doi suspecţi, iar cea mai mare parte din cantitatea de droguri achiziţionată din Maroc urma a fi trimisă prin colet poştal, prin intermediul unei firme de transport.
În acest sens, în data de 10.04.2017 suspecţii B. L. S. şi P. S. A. au părăsit România în scopul deplasării în Maroc pentru a ingera o cantitate de haşiş, pe care ulterior urma să o introducă în România pentru a fi comercializată pe piaţa de profil de către S. D.
Din probele administrate în cauză rezultă că cei doi suspecţi au cumpărat haşiş din Maroc , au ingerat mai multe caşete, iar o parte din droguri au fost defecate de căte aceştia şi trimise sub formă de colet poştal la data de 13.04.2017, în România, ca destinatar şi expeditor al coletului în care se afla disimulată o cantitate de haşiş, fiind menţionat unul dintre cei doi suspecţi.
În data de 14.04.2017 suspecţii au ajuns în România, pe Aeroportul Cluj-Napoca şi în urma controlului efectuat de către medicii de specialitate din cadrul Spitalului de Urgenţă Cluj, s-a constatat că suspectul B. L. S. a deţinut în stomac o cantitate de haşiş sub formă de caşete.
De asemenea, cu ocazia controlului efectuat asupra coletului expediat prin intermediul firmei de transport, în interior, au fost identificate 275 de doze ce conţineau cantitatea de 1.332,1 grame rezină de cannabis.
Din probele administrate în cauză a rezultat că una dintre persoanele cărora suspectul S. D. le-a înmânat droguri de risc pentru a fi comercializate este o minoră în vârstă de 16 ani, aceasta comercializând cantităţi de haşiş cu preţuri cuprinse între 40-80 lei/gram.
Procurorii DIICOT urmau să audieze un număr de 8 persoane, dintre care 4 suspecţi şi 4 martori.

Comentarii

comentarii