Acas─â Actualitate Trafic intens la frontiera cu Ungaria

Trafic intens la frontiera cu Ungaria

296
DISTRIBUIȚI

Timpii de a┼čteptare la ie┼čirea din ┼úar─â spre Ungaria sunt ridica┼úi, mar┼úi, pentru ┼čoferii de camioane, ├«n urma ridic─ârii restric┼úiilor de circula┼úie ├«n statul vecin ┼či a faptului c─â autorit─â┼úile ungare fac verific─âri suplimentare, anun┼ú─â Poli┼úia de Frontier─â. De la ridicarea acestor restric┼úii, poli┼úi┼čtii de frontier─â au f─âcut formalit─â┼úile specifice pentru 5.000 de TIR-uri, din care 4.000 pe sensul de ie┼čire din ┼úar─â spre Ungaria.

“Urmare a restric┼úiilor de circula┼úie pentru autovehiculele de mare tonaj impuse de autorit─â┼úile ungare pe teritoriul statului vecin, cu ocazia Rusaliilor Catolice, c├ónd autovehiculele de transport marf─â nu au circulat, la aceast─â or─â, ├«n punctele de trecere a frontierei de la grani┼úa comun─â, se ├«nregistreaz─â timpi de a┼čteptare ridica┼úi pe sensul de ie┼čire din ┼úar─â pe arterele destinate acestor autovehicule. ├Än plus autorit─â┼úile maghiare efectueaz─â verific─âri suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport”, a transmis, mar┼úi, Poli┼úia de Frontier─â.

Conform sursei citate, Inspectoratele Teritoriale ale Poli┼úiei de Frontier─â Oradea ┼či Sighetu Marma┼úiei au contactat, ├«nc─â de luni, autorit─â┼úile de frontier─â din Ungaria pentru dispunerea unor m─âsuri comune pentru fluidizarea traficului, care s─â vizeze inclusiv suplimentarea personalului de c─âtre partea ungar─â, precum ┼či deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea autom─ârfarelor.

Astfel, a fost m─ârit num─ârul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ie┼čire din ┼úar─â, at├ót ├«n P.T.F. N─âdlac II (se lucreaz─â pe 6 artere), c├ót ┼či ├«n P.T.F. V─âr┼čand (se lucreaz─â pe 3 artere), P.T.F. Bor┼č (se lucreaz─â pe 3 artere), P.T.F. Bor┼č II (se lucreaz─â pe 3 artere) ┼či PTF Petea (2 artere).

Totodat─â, ├«n primele ore de la ridicarea restric┼úiilor impuse de autorit─â┼úile maghiare, poli┼úi┼čtii de frontier─â de la grani┼úa cu Ungaria au efectuat formalit─â┼úile specifice pentru 5.000 de automarfare, dintre care 4.000 au fost pe sensul de ie┼čire.

Poli┼úia de Frontier─â Rom├ón─â recomand─â ┼čoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontier─â deschise tranzitului de m─ârfuri de la frontiera rom├óno-ungar─â: Petea (Satu Mare), Salonta, Bor┼č ┼či Bor┼č II (Bihor), N─âdlac, N─âdlac II, Turnu ┼či V─âr┼čand (Arad).

“Men┼úion─âm faptul c─â traficul pentru autoturisme ┼či mijloacele de transport persoane se desf─â┼čoar─â ├«n condi┼úii normale, f─âr─â a se ├«nregistra timpi de a┼čteptare”, a precizat Poli┼úia de Frontier─â.

Comentarii

comentarii