Acasă Eveniment Traficant de migranți, arestat preventiv pentru că a încercat să scoată din...

Traficant de migranți, arestat preventiv pentru că a încercat să scoată din țară, cu mașina, zece persoane. Nici măcar nu avea carnet

DISTRIBUIȚI

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat acuzat de trafic de migranți și conducere fără permis, fapte prevăzute de art.263 alin.1 și alin.2 lit.a,b C.pen. și, respectiv, de art.335 alin.1 C.pen. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„În fapt, s-a reținut că în data de 27 iulie 2022, în jurul orelor 12:30, în scopul obținerii sumei de 200 euro, fără a deține permis de conducere, inculpatul ar fi transportat cu autoturismul, pe comunicaţia DN59A, la intrare în localitatea Cărpiniș, având ca destinație municipiul Timișoara, zece migranți care au intrat ilegal în România și care intenționau să tranziteze teritoriul statului român pentru a ajunge ulterior, ilegal, în țări din vestul Europei, punând în pericol viața, integritatea și sănătatea celor zece migranți care au fost îmbarcați înghesuiți în interiorul autovehiculului”, explică reprezentanții Ministerului Public.

Joi, 28 iulie s-a propus arestarea preventivă, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, conchid reprezentanții ministerului.

Comentarii

comentarii