Acasă Actualitate Ştrandul din Mako e plin de timişoreni

Ştrandul din Mako e plin de timişoreni

535
DISTRIBUIȚI

Chiar şi la sfârşit de vară
Timişorenii profită încă de ultimele raze de soare din această vară. Toamna e după colţ, aşa că vremea ştrandurilor şi a băilor de soare a cam apus şi fiecare începe să-şi scoată hainele groase de la naftalină. Dar în aceste zile mai merge încă un ştrand. Iar o parte dintre timişoreni preferă să se ducă la vecinii unguri, la Mako. Ştrandul e la o aruncătură de băţ de Timişoara. La ieşirea din Mako scrie că până în oraşul de pe Bega faci 89 de kilometri. Şi nu e mult… Ieşi pe Calea Torontalului şi o ţii drept până la Sânnicolau Mare, apoi Cenad, pe unde treci graniţa. După ce ai trecut graniţa, imediat dai de Mako. E prima localitate. Există indicatoare spre ştrand şi eşti imediat acolo. Vei ştii imediat unde se află ştrandul cu ape termale al ungurilor, pentru că parcarea e plină de maşini cu număr de TM. Nu e parcare cu plată, iar intrarea e doar 1.030 de forinţi, adică aproximativ 15 lei. Ieftin, dacă comparăm cu intrările la celelalte ştranduri unde de obicei se duc românii în Ungaria – Gyula şi Oroshaza – unde intrarea e peste 2.000 de forinţi. Şi la celelalte două ştranduri mai plăteşti şi parcarea.
Bazine în aer liber şi acoperite
La Mako ai câteva bazine cu apă termală unde te poţi scălda. Bazine pentru copii, bazin cu valuri şi cu jeturi de apă care-ţi fac masaj, bazin acoperit şi multe altele. Bineînţeles, nu lipseşte bazinul olimpic, care se găseşte în mai toate ştrandurile ungureşti. La ei, un bazin olimpic e ceva normal… Ştrandul de la Mako nu e aşa întins ca cel de la Oroshaza, dar ai tot ce-ţi trebuie acolo. Acum, la sfârşit de sezon, oamenii sunt mai puţini la Mako, dar poţi face baie liniştit chiar şi dacă stropii de ploaie te acompaniază, apa e caldă. Iar dacă ploaia nu se lasă şi se înteţeşte, mergi la bazinul acoperit, unde e cald şi bine. La fiecare bazin scrie temperatura apei şi ce se află în acel perimetru. Scrie chiar şi în româneşte. De fapt scrie în trei limbi: în ungureşte, engleză şi în româneşte. Unele expresii în româneşte sunt însoţite de dezacorduri, dar măcar şi-au dat silinţa.

Timişorenii s-au obişnuit să meargă la ştrand la unguri
Şi într-adevăr, români şi mai ales timişoreni sunt clienţi fideli ai acestui ştrand ce se află la o aruncătură de băţ de oraşul de pe Bega. Le convine să meargă acolo, e curat, preţurile sunt decente şi au parte de servicii de calitate. Ungurii ştiu să-şi vândă marfa şi ştiu să zâmbească şi să fie politicoşi. Timişorenii sau obişnuit cu acest ştrand şi vin destul de des la sfârşit de săptămână în acest loc. Distanţa e mică şi preferă să aibă la dispoziţie mai multe bazine decât să meargă într-un singur bazin şi să se înghesuie cu alţii pe „un centimetru cub de apă”. Bazinul de copii e cu tobogan pe măsura lor şi cu diferite jocuri de apă pentru cei mici. Pe marginea fiecărui bazin sunt supraveghetori care sunt atenţi la ce se întâmplă şi în cazul în care ai încălcat unele reguli, folosesc fluierul din dotare. Tot la ştrandul cu apă termală din Mako mai puteţi beneficia şi de saună, masaj, baie la vană, baie de nămol, baie carbogazoasă, masaj cu jet subacvatic, masaj cu bule de aer şi multe altele. Din ce în ce mai mulţi timişoreni aleg ştrandul cu apă termală de la Mako în ultimul timp. Iar acum, pentru a beneficia de ultimele suflări ale verii, destui timişoreni s-au îndreptat înspre ştrandurile ungurilor. S-au obişnuit deja să se ducă până la unguri pentru a beneficia de o zi de ştrand reuşită….

Comentarii

comentarii