Acasă Actualitate Ştrandul minune de la Sânmihaiu German

Ştrandul minune de la Sânmihaiu German

1335
DISTRIBUIȚI

Tomislav Radulov a avut un curaj nebun, în urmă cu exact 20 de ani. Atunci a concesionat, pe o perioadă de 49 de ani, ştrandul termal din localitatea timişeană Sânmihaiu German. De fapt, în aceea perioadă, era doar un banal izvor de apă termală. Timp de aproape cinci ani, a făcut investiţie după investiţie. Rezultatele s-au văzut aproape imediat. Zilnic, sute de persoane vin de la zeci de kilometri distanţă pentru a se bucura de apele miraculoase de la Sânmihaiu German.

„Eşti nebun, o să dai faliment”…

Tomislav Radulov era să renunţe la ştrandul termal, pe care îl concesionase de la Primăria Sânmihaiu German. Asta pentru că, spune bărbatul, toţi apropiaţii şi chiar contabilul firmei îi spuneau că lucrează în pierdere. “Eram gata să renunţ la ştrand, pentru că aduceam bani de acasă. Primii 5 ani au fost cei mai grei, pentru că a trebuit să fac multe investiţii şi a trebuit să fac şi contracte de publicitate, pentru ca lumea să ştie că la Sânmihaiu German există un ştrand termal modern”, spune Tomislav Radulov.

Investiţie de 300.000 de euro…

Patronul ştrandului termal, care se află la doar 15 kilometri de Timişoara, a făcut o investiţie considerabilă, în urmă cu câţiva ani. Acesta a vrut ca ştrandul să funcţioneze şi pe timp de iarnă şi a investit într-un bazin acoperit, o sumă enormă. Totalul investiţiei de la Sânmihaiu German depăşeşte 300.000 de euro. “Am investit mult în acest ştrand, în ultimii ani: am făcut un bazin acoperit, am mărit spaţiul ştrandului, pentru ca cei care vin aici să nu se înghesuie şi am construit nişte căsuţe din lemn pentru ca cei care vor să înopteze la ştrand să aibă condiţii decente de cazare. Până în momentul de faţă, nu am reuşit să îmi scot banii pe care i-am investit în acest ştrand, dar sunt convins că, treptat, îmi voi scoate banii investiţi”, spune patronul ştrandului din Sânmihaiu German. Zilnic, peste 400 de persoane trec pragul ştrandului termal, cel mai aglomerat este, însă, la sfârşit de săptămână, atunci când peste 2.000 de persoane aleg să îşi petreacă timpul liber la Sânmihaiu German. De două ori pe an, aici se schimbă tubulatura care aduce din adâncuri apa fierbinte, care atinge 66 de grade Celsius. Apa este extrem de benefică, în special pentru afecţiuni reumatismale.

Comentarii

comentarii