Acasă Actualitate Transportul în comun din Timişoara se va îmbunătăţi cu… 10 trotinete

Transportul în comun din Timişoara se va îmbunătăţi cu… 10 trotinete

1130
DISTRIBUIȚI

Timişorenii vor avea în curând o mare bucurie în transportul public, care se va îmbunătăţi cu 10 trotinete, iar după votarea bugetului se vor mai cumpăra şi câteva segway-uri.

Până atunci, primarul Nicolae Robu a dat vestea bună că parteneriatul cu Ministerul Administraţiei pentru achiziţionarea a 44 de autobuze electrice merge bine, fiind publicată pe SEAP licitaţia. Asta, chiar dacă la un moment dat, când apăruseră câteva piedici în calea proiectului, iar perspectivele pentru oraş nu mai erau la fel de fericite, edilul nu mai era la fel de încântat de autobuzele electrice.

“Proiectul de achiziţie a celor 44 de autobuze electrice, un proiect la care eu ţin foarte mult, este deja în fază avansată, licitaţia este în derulare pe SEAP. Acest proiect este în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării şi am răspuns foarte prompt pentru a avea un astfel de parteneriat. Nu ştiu în cât timp pot fi livrate toate, sperăm că licitaţia va ajunge la bun sfârşit într-un timp scurt”, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Valoarea investiţiei este de aproape 30 de milioane de euro. Edilul s-a lăudat din nou cu înzestrarea parcului STPT cu mijloacele de transport în comun şi a anunţat că vor veni în curând şi trotinetele.

“Noi avem 30 de tramvaie superbe, 20 de minibuze Mercedes superbe, 7 vaporaşe, 440 de biciclete, am plătit cele 50 de toroleibuze şi autobuze contractate de fosta administraţie. Ce eforturi am făcut pentru transportul în comun! (…). Vor veni în curând şi 10 trotinete şi după aprobarea bugetului vom putea da drumul şi achiziţiei de segwey-uri, vom fi primul oraş care va avea un astfel de mijloc de transport în comun”, a încheiat edilul.

Comentarii

comentarii