Acasă Administraţie Trei într-o săptămână! Robu, prezent pe încă un șantier din Timișoara

Trei într-o săptămână! Robu, prezent pe încă un șantier din Timișoara

1635
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a avut o săptămână plină: luni a fost pe șantierul de pe strada Mareșal Constantin Prezan, marți a fost pe cel de pe strada Grigore Alexandrescu, iar joi a mers și pe bulevardul Sudului, unde se pregătește o nouă lucrare de modernizare. Între timp, miercuri, edilul a avut timp și să comenteze de „cea mai murdară, cea mai incorectă campanie electorală din toate timpurile, la Timișoara”, pe care o anticipează la adresa sa.

Revenind la lucrarea anunțată pe 9 iulie, aceasta vizează o porțiune de 538 de metri de pe bulevardului Sudului, cea care unește bulevardul Liviu Rebreanu de strada Mareșal Constantin Prezan. Aici, ar urma să se amenajeze două benzi pe sens, trotuare, piste de biciclete, o parcare cu 215 locuri, spații verzi și să fie modernizate rețelele utilitare. Toate aceste lucrări ar urma să ducă prospectul stradal la o lățime între 31 și 35 de metri.

Contractul pentru acest obiectiv a fost încheiat cu Porr Construct, la o valoare de 9.099.289 de lei, fără TVA, sau 10.828.155 de lei , cu TVA. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 10 luni.

Unul dintre punctele pe care a pus mai mult accent primarul este parcarea prevăzută în contract, amplasată în cvartalul bd. Sudului – Intrarea Vega – str. Uranus – str. Mareșal Constantin Prezan. Prezentând planșa acestei parcări, Robu a lăsat de înțeles că urmează să fie amenajată și un sens giratoriu la intersecția străzii Mareșal Constantin Prezan cu bulevardul Sudului.

Mai multe detalii referitoare la proiectul de pe bulevardul Sudului sunt prezentate într-un comunicat al Primăriei Timișoara:

„-asigurarea unei lățimi a prospectului stradal cuprinsă între 31-35 m cu două benzi de circulație pe sens;

-amenajarea trotuarelor de 2-2,50 m, cu o suprafață totală de 3.220 mp;

-amenajarea pistelor pentru biciclete la o lățime de 1-1,50 m, având o suprafață totală de 1.510 mp;

-amenajarea de zone verzi de 1-1,50 m, cu suprafața totală de 1.620 mp;

-amenajarea de parcări -215 locuri, cu o suprafață totală de 2.780 mp;

-amenajarea a 2 benzi de circulație pe sens, cu o suprafață de 8.679 mp;

 -structura rutieră va avea o grosime de 68 cm, în mai multe straturi: strat de fundație din balast de 30 cm grosime, strat de balast stabilizat cu ciment de 20 cm grosime, strat de bază din anrobat bituminos AB31,5 de 8cm grosime, strat de legătură din BAD22,4 de 6 cm grosime, strat de uzură din BA16 de 4 cm grosime;

-modernizarea rețelelor edilitare: alimentare cu apă, conducte de canalizare, rețea de contact pentru troleibuze, canalizație subterană pentru rețele de telecomunicații, iluminat public”.

Comentarii

comentarii