Acasă Sport Trei jucători de la SCM Timișoara – convocați la naționala de rugby...

Trei jucători de la SCM Timișoara – convocați la naționala de rugby a României

DISTRIBUIȚI

Naționala de rugby a României începe pregătirea pentru a participa la Rugby Europe Championship, competiție care contează pentru calificarea la Cupa Mondială din Franța din 2023.

Stejarii se vor reuni pe 15 ianuarie, pentru un cantonament ce va avea loc la București, În prima parte vor intra în stagiu jucătorii din campionatul intern și din Italia, 31 de sportivi, acestora urmând să li se alăture, în cea de-a doua parte a pregătirii, cei din Franța, scrie rugbyromânia.ro.

Trei jucători de la SCM Timișoara au fost convocați: pilierul Ciprian Chiriac, jucătorul de linie a treia Vlad Neculau și mijlocașul la grămadă Gabriel Rupanu.

România va disputa cinci partide în februarie și martie, cu Rusia, Portugalia și Georgia, pe teren propriu, cu Spania și Olanda, în deplasare.

După meciurile din 2021, tricolorii se află pe locul al doilea în clasamentul Rugby Europe Championship. Primele două echipe în clasamentul cumulat Rugby Europe Championship 2021-2022 obțin calificarea directă la Cupa Mondială din Franța, în timp ce echipa aflată pe locul al treilea va merge în recalificări.

Prima partidă din 2022 a stejarilor va fi România – Rusia, la 5 februarie, ora 14:30, la București, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, iar ultima cu Țările de Jos, la 19 martie, la Amsterdam.

 

Comentarii

comentarii