Acasă Actualitate Trei juveţi prinşi la furat de motorină au sfârşit tragic

Trei juveţi prinşi la furat de motorină au sfârşit tragic

DISTRIBUIȚI

Trei hoţi de carburant au fost descoperiţi de poliţişti la Băile Herculane. În momentul în care au fost legitimaţi, aceştia s-au baricadat în maşină după care au demarat în trombă spre ieşirea din oraş spre Orşova. Deşi somaţi de poliţişti, aceştia au fugit cu maşina, oamenii legii trecând la urmărirea lor. Hoţii s-au gândit că fuga i-ar salva, numai că poliţiştii au ţinut aproape. Speriat, hoţul de la volan pierde controlul maşinii şi se izbeşte violent de peretele casei familiei Miliţescu de pe strada Pecinişca. În urma impactului deosebit de violent, care efectiv a distrus botul maşinii, tânărul aflat la volan a murit pe loc. El avea 20 de ani şi nu poseda permis de conducere. În urma impactului, maşina avariată a ricoşat şi apoi a lovit şi  maşina poliţiei. În portbagajul maşinii au fost descoperite mai multe bidoane din plastic, precum şi mai multe numere de înmatriculare pentru maşini. Chiar şi maşina implicată în accident era cu numere de Franţa.
„O patrulă din cadrul Poliţiei Băile Herculane, ce se afla pe strada Pecinişca din oraş şi desfăşura activităţi specifice de asigurare a liniştii şi ordinii publice a observat că în apropiere a oprit un autoturism de culoare închisă înmatriculat în străinătate, a cărui conducător auto la observarea poliţiştilor a oprit, au coborât trei tineri, au abandonat autoturismul şi au fugit spre pădure. Cei doi poliţiştii au solicitat sprijinul colegilor ce se aflau cu o autospecială MAI, iar după aproximativ 30 de minute a fost depistat unul dintre suspecţi, acesta fiind G.M. de 17 ani, şi care a declarat că cel care conducea autoturismul a oprit şi l-a abandonat întrucât nu are documentele în regulă iar în portbagaj avea mai multe bidoane din plastic pe care urma să le folosească la furtul de combustibil din rezervoarele autovehiculelor”, povesteşte agentul Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Seveirn.
După aproximativ o oră şi 30 de minute, oamenii legii au reuşit depistarea şi identificarea celorlalţi doi, aceştia au revenit la autoturismul abandonat şi, deşi, poliţiştii au încercat să îi oprească, aceştia au blocat uşile autovehiculului şi au plecat cu acesta având luminile stinse, cu intenţia de a părăsi oraşul. Într-o curbă, M. MIHAI, de 20 ani, conducătorul autoturismului urmărit, din cauza vitezei, a părăsit partea carosabilă, s-a izbit de peretele unui imobil iar apoi s-a oprit în scările locuinţei, rămânând poziţionat pe banda din stânga a direcţiei de mers, perpendicular pe axa drumului. „Cu toate manevrele efectuate şi din cauza spaţiului îngust ( pe partea opusă fiind parcate alte autovehicule), conducătorul autospecialei MAI nu a reuşit să evite coliziunea cu autoturismul urmărit şi l-a lovit cu partea din stânga faţă, fiind avariat uşor. În urma accidentului, cel are a condus autoturismul, fără a poseda permis de conducere, a decedat, pasagerul din dreapta faţă, M. SORIN, de 18 ani, a reuşit să fugă, fiind prins după aproximativ două ore. Cercetarea la faţa locului s-a efectuat de către o echipă complexă de la nivelul IPJ Caraş-Severin, condusă de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş”, mai subliniază Cărbunaru.

Comentarii

comentarii