Acasă Eveniment Trei kosovari prinși trecând granița ilegal, pe jos, în România

Trei kosovari prinși trecând granița ilegal, pe jos, în România

276
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 17 august, poliţiştii de frontieră din Oravița, Caraș-Severin, au depistat trei cetăţeni din Kosovo care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde. Aceștia au fost prinși în jurul orei 0.10, la aproximativ un kilometru de frontieră, de către polițiștii care executau misiunea de supraveghere a frontierei de stat.

Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor, s-a stabilit că cei trei bărbaţi din Kosovo, cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani, doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, deşi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

Poliția de Frontieră transmite: „Cei trei tineri au fost preluaţi de autoritățile de frontieră din statul vecin, pentru continuarea cercetărilor, totodată fiind instituită măsura interzicerii intrării acestora în țara noastră pe o perioadă de cinci ani. În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.”

Comentarii

comentarii