Acasă Actualitate Trei medici din Timişoara – nominalizaţi la Gala Medica 2011

Trei medici din Timişoara – nominalizaţi la Gala Medica 2011

DISTRIBUIȚI

Timişorenii sunt invitaţi să-i voteze pe cei trei medici pe site-ul http://medicalnet.ro/gala2011/ până în 5 iunie.

Trei medici din Timişoara au fost nominalizaţi la Gala Medica 2011. Este vorba de dr. Olimpia Oprea, medic ginecolog în cadrul Spitalul Clinic ,,Dr. Dumitru Popescu"din Timişoara (Maternitatea Odobescu) şi preşedintele Sindicatului “Materna”, prof. dr. Maria Puiu, medic primar în cadrul Spitalului de Copii "Louis Ţurcanu" Timişoara şi vicepreşedintele Alianţei Naţionale de Boli Rare şi prof. dr. Marghit Şerban, şeful Clinicii Universitare Pediatrie III Timişoara, şeful Centrului de Transplant Medular din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu” şi preşedintele fondator al Asociaţiei Române de Hemofilie.

 

Liderul medicilor
Dr. ginecolog Olimpia Oprea a ajutat la venirea pe lume a peste 1.500 de bebeluşi de la începutul carierei. În 1990, a dat examenul de rezidenţiat, iar din cei 2.000 de candidaţi a fost prima pe judeţul Timiş şi a 22-a pe ţară, pe specialitatea chirurgie. În 2009, dr. Olimpia Oprea a înfiinţat Sindicatul “Materna”, din care fac parte peste 200 de medici din cadrul maternităţilor Odobescu, Bega, dar şi de la Spitalul Judeţean Timişoara. De asemenea, s-a implicat în îmbunătăţirea condiţiei medicului şi a pacientului, prin scrierea de proiecte pentru atragerea de fonduri europene. Unul dintre acestea este în colaborare cu Ungaria, privind tratamentul endoscopic al infertilităţii, un alt proiect este crearea unui centru mobil pentru depistarea cancerului de col uterin.

Dr. Margit Şerban
 
Dr. Şerban este membru a zeci de organizaţii şi asociaţii medicale din România şi din lume şi preşedinte al Societăţii Medicale “Timişoara Medicală”- secţiunea Pediatrie.
Dr. Şerban mai este preşedinte fondator al Fundaţiei “Cristian Şerban” pentru Ajutorarea Copiilor Bolnavi, o organizaţie non-profit, non-guvernamentală, care a reuşit să construiască şi să deschidă un spital de evaluare, educaţie, tratament şi reabilitare pentru copii cu diabet, hemofilie şi alte boli cronice, în staţiunea Buziaş, judeţul Timiş. Centrul Clinic Medical “Cristian Şerban” de Evaluare şi Reabilitare pentru Copii şi Adolescenţi este un spital unic în România. Dr. Margit Şerban este “Cetăţean de Onoare al oraşului Timişoara”.

Nominalizaţii pot fi votaţi până în 5 iunie

“E onorantă o asemenea nominalizare. Alianţa Naţională pentru Boli Rare a realizat multe în ultimii ani, iar în Timişoara s-a văzut cel mai bine acest lucru. Au fost multe manifestări şi proiecte cu studenţii de la facultatea de medicină. Timişoara este cea mai informată cu privire la bolile rare”, a spus prof. Maria Puiu. Până în 5 iunie, orele 18, nominalizaţii pot fi votaţi pe site-ul http://medicalnet.ro/gala2011/. Câştigătorii vor fi premiaţi în cadrul Galei Medica, luni, 6 iunie 2011, ora 18,30, în Bucureşti.

 

 

Comentarii

comentarii