Acasă Economic Trei noi contracte de finanțare de aproape 30 de milioane de lei,...

Trei noi contracte de finanțare de aproape 30 de milioane de lei, semnate la ADR Vest Timișoara

1207
DISTRIBUIȚI

Trei noi contracte de finanțare în cadrul Regio-POR 2014 -2020 au fost semnate, miercuri 18 decembrie, de ADR Vest Timișoara, primăriile din Gătaia și Orăștie și compania ETA2U. Este vorba de modernizarea iluminatului public în Orăștie, eficientizarea sistemului de iluminat public în Gătaia și Centrul de transfer tehnologic ETA2U Innovation Timișoara.

Proiectul de la Orăștie județul Hunedoara prevede extinderea și modernizarea iluminatului public. Corpurile de iluminat vor fi înlocuite cu unele cu tehnologie LED, va fi implementat un sistem de comandă și control prin telegestiune și vor fi instalate sisteme de alimentare cu panouri fotovoltaice pentru iluminat la trecerile de pietoni.

Valoarea este de 14.873.563,70 lei, din care peste 7,6 milioane lei sunt nerambursabili.

În orașul Gătaia Timiș sistemul de iluminat public va fi modernizat și extins. Corpurile de iluminat vor fi înlocuite cu unele cu tehnologie LED, instalarea de stâlpi noi, pe care se vor amplasa corpuri de iluminat LED și corpuri de iluminat LED cu panouri fotovoltaice. De asemenea, proiectul prevede și implementarea unui sistem inovativ de telegestiune pentru controlul și monitorizarea de la distanță a sistemului de iluminat public, bazat pe tehnologe wireless.

Valoarea totală este de peste 11.670.000 lei, din care peste 9 milioane lei sunt nerambursabili.

Investiția ETA2U vizează dezvoltarea activității Centrul de transfer tehnologic ETA2U Innovation și a serviciilor oferite de compania timișoreană, relevante pentru domeniile de specializare inteligentă identificate la nivel regional.

Valoarea este de peste 1 milion de lei, dintre care peste 800 mii lei sunt nerambursabili.

Comentarii

comentarii