Acasă Actualitate Trei profesori de la Universitatea de Științele Vieții din Timișoara, cercetați...

Trei profesori de la Universitatea de Științele Vieții din Timișoara, cercetați de DNA în dosarul “mită de la studenți”

DISTRIBUIȚI

Flagrantul de luare de mită organizat de procurorii DNA, la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în urma căruia a fost reținută conf. univ. dr. Maria Moatar, prodecan la Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate, a provocat panică printre cadrele universitare care sunt cunoscute pentru “comisioanele” percepute de la studenți.

Mulți profesori cu funcții de conducere nu dorm liniștiți, în aceste zile, întrucât cei care au picat pe înregistrările DNA nu mai au nimic de pierdut și ar putea începe să vorbească și să facă înțelegeri cu procurorii.

Conform unor surse judiciare, alături de Maria Moatar au mai fost duși la audieri încă două cadre universitare, șeful de lucrări Dragomir Petru Ioan, director Departament Silvicultură, și șeful de lucrări Carolina Stefan, de la același departament.

“În ultimii ani, aceștia pretindeau bani studenților pentru a le facilita accesul în examene. Culmea ipocriziei este că aceleași cadre didactice nu participau la cursurile pe care trebuiau să le susțină în timpul semestrelor, iar la sfârșit de semestru solicitau bani pentru absente la cursuri, pe care de fapt nu le țineau. Situația era cunoscută la nivel de rector și de prorector, dar aceștia, din motive necunoscute, nu au luat niciun fel de măsuri. Mai mult, alte cadre didactice care nu colectau sume de la studenți au fost îndepărtate și hartuite, în ultimii ani, pentru a proteja interesele grupului.

Banii erau colectați de către șefii de an de la studenți și livrați fiecărui cadru didactic in biroul acestuia. Se pare că aceste tranzacții au fost monitorizate de către lucrătorii DNA Timișoara și s-a reușit și un flagrant în data de 19.06.2024”, a dezvăluit un angajat de la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, pentru impactpress.ro.

Comentarii

comentarii