Acasă Actualitate Trei români au adus ilegal autoturisme în ţară unde intenţionau să le...

Trei români au adus ilegal autoturisme în ţară unde intenţionau să le abandoneze

333
DISTRIBUIȚI

Trei români au fost depistaţi punctele de frontieră Nădlac şi Vărşand încercând să intre în România cu autoturisme închiriate din Franţa, Spania şi Italia, pentru care firmele de închiriere nu şi-au dat acceptul de a fi scoase din aceste ţări, maşinile urmând să fie abandonate în ţară. Conform autorităţilor de frontieră din Arad, valoarea celor trei autoturisme este de 130.000 lei (aproximativ 31.000 de euro). „Poliţiştii de frontieră arădeni au identificat pe cetăţenii români Sorin S., Dragoş T. şi Cristian P. care au încercat să introducă în România trei autoturisme marca Fiat 500, Audi A4 şi Fiat Punto, fără drept, conform clauzelor contractelor de închiriere. Cei trei s-au prezentat pentru a intra în ţară prin Punctele de Trecere a Frontierei Vărşand şi Nădlac, în zile diferite, la volanul a trei autoturisme înmatriculate în Franţa, Spania şi Italia. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică reală a autoturismelor s-au demarat cercetări. După efectuarea verificărilor de rigoare, oamenii legii au constatat că maşinile au fost închiriate în Franţa, Spania şi Italia pe numele lui Dragoş T., cetăţean român în vârstă de 34 ani“, a declarat, miercuri, agent Mihaela Leş, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.
Conform contractelor de închiriere, maşinile nu puteau fi scoase din ţara de unde au fost închiriate şi nici încredinţate la terţe persoane. „Proprietarii autoturismelor au depus plângere la organele de poliţie din ţara de origine pentru infracţiunea de abuz de încredere. Până la finalizarea anchetei, autoturismele au fost indisponibilizate şi se află la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad“, a mai menţionat Mihaela Leş. Cei trei români au declarat că au plecat împreună cu avionul până în Spania, unde s-au hotărât ca Dragoş T. să închirieze o maşină. „Ulterior au mai închiriat câte o maşină şi din Franţa şi Italia. Cei trei au mai precizat că au închiriat maşinile ca să se plimbe şi că aveau de gând să le abandoneze ulterior pe teritoriul României“, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Dragoş T. acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru abuz de încredere, iar cei doi conaţionali sunt cercetaţi pentru complicitate la abuz de încredere. La finalizarea cercetărilor, cei trei cetăţeni români urmează să fie prezentaţi în faţa procurorilor, în vederea luării măsurilor legale ce se impun în acest caz.
 

Comentarii

comentarii