Acasă Eveniment Trei români reţinuţi de polițiștii de frontieră din Timiș pentru trafic de...

Trei români reţinuţi de polițiștii de frontieră din Timiș pentru trafic de migranţi, după ce au încercat să ajute 12 cetăţeni străini să treacă ilegal frontiera

1134
DISTRIBUIȚI

Trei români care au sprijinit 11 cetăţeni din Egipt şi unul din Siria în încercarea de a trece ilegal frontiera au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, poliţiştii de frontieră au identificat, în zona localităţii Bacova din judeţul Timiş, un microbuz condus de un cetăţean român, în vârstă de 59 de ani, având ca pasager un alt cetăţean român, proprietarul mijlocului de transport, în vârstă de 50 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Timiş.

 ”În compartimentul marfă al mijlocului de transport au fost descoperiţi 12 cetăţeni străini, toţi bărbaţi, care nu aveau documente de identitate asupra lor. La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetăţenilor străini, după care, aceştia, împreună cu cei doi şoferi români, au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cetăţenii străini sunt 11 egipteni şi un sirian, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cei doi cetăţeni români, S.G. şi T.T., aveau rol de călăuze şi intenţionau să îi ajute pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se arată în comunicat.

 Totodată, în urma extinderii verificărilor făcute de poliţiştii de frontieră, a fost depistat şi reţinut organizatorul transportului, un bărbat, cetăţean român, în vârstă de 33 de ani, domiciliat în judeţul Timiş.  

“Cei trei urmau să primească sume de bani cuprinse între 200-1000 euro pentru transportul fiecărui cetăţean străin”, mai arată sursa citată.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei 12 cetăţeni străini. De asemenea, cei trei români sunt cercetaţi pentru trafic şi complicitate la trafic de migranţi, fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii

comentarii