Acasă Eveniment Treisprezece cetățeni din Nepal, depistaţi la graniţa cu Serbia. Doi cetăţeni...

Treisprezece cetățeni din Nepal, depistaţi la graniţa cu Serbia. Doi cetăţeni români, cercetaţi pentru trafic de migranţi

DISTRIBUIȚI

În cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au identificat un doi cetăţeni români implicaţi în transportul peste frontiera a unui grup format din 13 de cetăţenidin Nepal.

Cei doi bărbaţi români sunt cercetați pentru infracţiunea de trafic de migranţi, procurorul de caz dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În data de 18.10.2023, în jurul orei 18:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în Timişoara, au executat o misiune de supraveghere a unui grup de migranți care a fost îmbarcat într-un microbuz înmatriculat în România și care avea ca antemergător un autoturism marca BMW. Ulterior, cele două mijloace de transport s-au deplasat spre frontiera cu Serbia.

Când au ajuns la aproximativ 400 metri față de linia de frontieră, în apropierea localității Teremia Mică, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea celor două autovehicule. În acel moment, conducătorul microbuzului a refuzat să oprească, acrosând autospeciala poliției de frontieră, după care s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului.

În urma accidentului o singură persoană a fost rănită ușor, fiind solicitat prin numărul unic 112 prezența unui echipaj medical la fața locului pentru a acorda ajutorul medical. Și persoana aflată în autoturismul cu rol de antemergătorul a încercat să fugă, pierzând controlul volanului, răsturnându-se în șanț, fără a suferi leziuni.

În urma controlului microbuzului au fost descoperiți în interior treisprezece cetățeni din Nepal și șoferul mijlocului de transport, un cetățean român în vârstă de 22 ani. De asemenea, autoturismul era condus de un cetățean român în vârstă de 24 de ani.

La fața locului s-a prezentat și un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Sannicolau Mare care i-a testat cu aparatele etilotest şi drug testpe șoferii mijloacelor de transport, rezultatele fiind negative.

Ulterior, polițiștii de frontieră au condus toate persoanele la sediul Sectorului Sânnicolau Mare pentru verificări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că șoferul microbuzului nu are permis de conducere și că cei treisprezece sunt cetățeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 21 și 41 de ani, care au intrat legal pe teritoriul României. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în diverse state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub cordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetățenii străini.     

Totodată, cei doi cetățeni români sunt cercetați pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar șoferul microbuzului și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faţă de care procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Comentarii

comentarii