Acasă Eveniment Tren deraiat la Arad, între staţiile Ilteu și Săvârșin, din cauza unui...

Tren deraiat la Arad, între staţiile Ilteu și Săvârșin, din cauza unui şofer de camion care a ignorat semnalele

651
DISTRIBUIȚI

Traficul feroviar este închis între staţiile Ilteu și Săvârșin, din cauza unui accident rutier produs la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 550+400, pe firul 1, între un tren de marfă și un camion.

Şoferul unui camion nu a respectat semnalizarea acustică şi luminoasă de la trecerea la nivel și a intrat în coliziune cu trenul privat de marfă, care circula pe relaţia Curtici – Ploiești Nord. În urma impactului, primul vagon din compunerea trenului de marfă a deraiat de un boghiu.

Un tren a lovit un camion care traversa calea ferată, după ce şoferul a ignorat semnalele acustice şi vizuale. În urma imactului un vagon al trenului de marfă a deraiat, iar  traficul feroviar a fost închis între staţiile Ilteu și Săvârșin.

“Personalul feroviar de specialitate al Regionalei CF Timișoara a retras deja în stația Săvârșin celelalte vagoane din compunerea trenului de marfă, iar pentru repunerea pe șină a vagonului deraiat se va acționa cu un vagon de ajutor cu vinciuri hidraulice, astfel încât traficul feroviar să fie redeschis în condiții de siguranță pe firul I, în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la km 550+400, firul II fiind închis pentru lucrările de reabilitare aflate în desfășurare. Facem precizarea că pentru menținerea continuității traficului feroviar de călători între Simeria și Arad, trenurile IR 1676 și IR 75-2 circulă cuplate din stația Arad pe ruta ocolitoare Arad -Timișoara – Lugoj – Ilia, stație din care cele două trenuri își vor relua traseul normal, iar pentru călătorii din trenul R 2043, care circulă în relația Simeria – Arad, se asigură transbordare auto din stația Ilteu”, informează oficialii.

Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii