Acasă Actualitate Trenurile cu sute de timișoreni nu au ajuns încă la mare, deși...

Trenurile cu sute de timișoreni nu au ajuns încă la mare, deși merg de peste 24 de ore. Călătorii au comandat pizza la Târgu Jiu

2678
DISTRIBUIȚI

UPDATE: Alina Dragomir, pe Ziua de Vest: Abia acum, la ora 21, întram în gara din București. Undeva, în jurul orei 24, am înțeles ca ajungem la Constanța. Cornurile erau doar pentru copii, însă nu au ajuns la toți, iar abia în Craiova, ora 18, au venit cu niște sandvici-uri. Apă am primit tot timpul. Când am ajuns în gara din Drobeta Turnu Severin știau ca este blocat drumul și cu toate acestea am așteptat în gară în jur de 4/5 ore.”

Coşmar pe calea ferată pentru sute de călători. Oamenii au plecat aseară cu două trenuri din Vestul ţării, pentru a ajunge la Mangalia. După 24 de ore, sunt încă pe drum. Din cauza unor probleme pe calea ferată, trenurile, în care se află şi zeci de copii care merg în tabără la mare, au fost nevoite să ocolească sute de kilometri. În staţiile în care au oprit şi zeci de minute, oamenii au comandat pizza. Încă nu ştiu când vor ajunge la destinaţie.

În trenul aflat pe drumuri de 24 de ore se află şi 40 de elevi, care merg în tabără la mare. Obosiţi dar cu zâmbetul pe buze, copiii aşteaptă pe culoare ca trenul să ajungă la destinaţie.

Cele două trenuri din vestul ţării au făcut un ocol de 800 de kilometri spre litoral

Două garnituri au plecat din vestul ţării, seara trecută, spre Mangalia. Primul la ora 17.30, din Timişoara, al doilea la 19.30, din Arad. La Drobeta Turnu Severin, pasagerii ambelor trenuri au fost anunţaţi că vor face un ocol de câteva sute de kilometri, pentru că o viitură a rupt calea ferată.

Angajaţii CFR au decis să cupleze toate vagoanele la o singură locomotivă.

Marius Vas, pasager în tren: Trenul din Arad care a plecat nu ştiu la ce oră, dar după noi, ştia deja din Herculane că noi suntem blocaţi la Turnu Severin. Nu ştiu după ce criterii merge CFR-ul, în loc să se ducă pe altă rută, a venit spre noi, la care l-am ataşat de noi şi e cu noi împreună

De la Drobeta Turnu Severin, trenul a mers spre Lugoj, pentru ca, mai apoi, traseul să coboare spre Craiova. În total, un ocol de 800 de kilometri pe un drum plin de restricţii de circulaţie şi cu opriri de zeci de minute în diferite gări.

Hanellore Ulrich, însoţitoare grup copii: ”Mulţi oameni nici nu ştiu despre ce este vorba, nici conductorii nu ştiu. Ce li se spune asta ştiu şi ei. Şi ei sunt în acelaşi tren cu noi. Am luat un număr de telefon de pe Google, de la o pizzerie din Târgu Jiu, am făcut comandă la pizza”.

Un pasager chiar şi-a serbat ziua de naştere în tren. Plănuia să petreacă la mare, cu prietenii. A făcut-o în schimb cu vecinii de cuşetă.

Marius Vas, pasager în tren: ”Îmi vine să plâng, cea mai faină zi din toată viaţa mea, 49 de ani împlinesc, cea mai faină zi şi trebuia să fiu la o bere, la, în fine, la o distracţie. Şi nu am mai ajuns”.

Reprezentanţii CFR spun că pasagerii au primit din partea companiei apă şi cornuri cu ciocolată în staţia din Simeria. De asemenea, călătorii ar primi asistenţă şi în celelalte staţii de pe traseu.

Oamenii susţin că “la un moment dat, trenul chiar a dispărut de pe tabela CFR. A strâns atâtea ore de întârzieri, încât sistemul electronic a fost dat peste cap”.

Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii