Acasă Actualitate Trenurile ilegale, la CFR Călători Timișoara. Dacă ai mers cu ele poți...

Trenurile ilegale, la CFR Călători Timișoara. Dacă ai mers cu ele poți cere banii înapoi

DISTRIBUIȚI

Patru trenuri ale CFR Călători circulă ilegal, întrucât nu asigură condițiile minimale de confort specifice categoriei Interregio, astfel încât toți călătorii care au circulat cu acestea pot să-și primească înapoi banii reprezentând diferența de tarif.

CFR Călători percepe tarife de Interregio pentru patru trenuri din vestul țării, deși acestea nu asigură condițiile minimale de confort stabilite prin ordin de ministru și ar fi trebuit să fie astfel cu tarife de Regio, scrie Club Feroviar.

Practic, trenurile Săgeata Albastră în discuție nu sunt dotate cu prize pentru încărcarea telefoanelor sau a laptopurilor, iar toți călătorii care au mers cu aceste garnituri pot cere înapoi banii reprezentând diferența de tarif între categoria Interregio și Regio.

Este vorba despre perechile de trenuri IR 1532/1533 de pe ruta Satu Mare-Timișoara Nord, respectiv IR 1530/1531, Baia Mare-Timișoara Nord și retur.

”Am constatat că operatorul feroviar de stat folosește material rulant inadecvat la compunerea unor trenuri Interregio în urmă cu două săptămâni, mai exact luni, 13 februarie 2023, când trenul IR 1533, operat cu un automotor Siemens Desiro, a fost implicat într-un accident la Șimand, în județul Timiș.

Automotoarele Siemens Desiro, cumpărate la începutul anilor 2000, nu sunt dotate cu prize pentru încărcarea telefoanelor mobile sau a laptopurilor”, scriu cei de la Club Feroviar.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a confirmat informațiile și a precizat că va sancționa CFR Călători, adăugând că pasagerii pot cere CFR Călători restituirea diferenței de tarif de la Interregio la Regio.

Sursa: StirilePROTV

Comentarii

comentarii