Acasă Actualitate Tribunalul Timiș începe judecata în dosarul medicului Virgil Musta

Tribunalul Timiș începe judecata în dosarul medicului Virgil Musta

DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu în noiembrie 2022, iar acum Tribunalul Timiș va începe să judece dosarul. Faptele s-au petrecut în perioada iulie-noiembrie 2020, în timpul pandemiei. Medicul Musta este acuzat că ar fi determinat trei asistente de la spitalul de stat să lucreze în beneficiul clinicii private la care este asociat.

„În baza art. 342 rap. la art. 36 şi art. 41 CPP, constată că Tribunalul Timiş este competent să soluţioneze cauza. În baza art. 346 alin. 2 Cpp respinge excepţiile invocate de către inculpaţii Musta Virgil Filaret, Manolescu Diana Luminița, Albu Maria Diana şi Paica Dana Mihaela, ca neîntemeiate.

În baza art. 346 alin. 2 C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 271/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei, privind pe inculpatul Musta Virgil Filaret trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prev. de art. 47 din Codul penal rap. la art.132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 al.1 din Codul penal, inculpata Manolescu Diana Luminița trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prev. de art.132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 al.1 din Codul penal, inculpata Albu Maria Diana trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prev. de art.132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 al.1 din Codul penal şi inculpata Paica Dana Mihaela trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prev. de art. 47 din Codul penal rap. la art.132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 al.1 din Codul penal, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Musta Virgil Filaret, Manolescu Diana Luminița, Albu Maria Diana şi Paica Dana Mihaela. Cu drept de contestație in termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 04.04.2023”, se arată în minută.

Medicul Virgil Filaret Musta, şef de secţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Dr.Victor Babeş” Timişoara, a fost trimis în judecată, alături de alte cadre medicale din cadrul unităţii sanitare, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu efectuarea de teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2.

Comentarii

comentarii