Acasă Actualitate Tronsonul 2 din drumul județean Timișoara – A1 va fi finalizat până...

Tronsonul 2 din drumul județean Timișoara – A1 va fi finalizat până la sfârșitul acestei luni – video

DISTRIBUIȚI

Sfârșitul acestei luni va aduce finalizarea lucrărilor pe tronsonul 2 al drumului județean care leagă Timișoara de nodul de pe A1 de la Giarmata, spun administratorii  DJ691, Consiliul Județean Timiș.

Conform informațiilor de pe șantier, pe porțiunea dintre benzinăria SOCAR – DN Centură Timișoara: este așternut stratul de legătură de binder pe ambele părți și se circulă pe 4 benzi. Pe sectorul Centura Timișoara – trecerea cu calea ferată din Giarmata-Autostrada A1 au fost realizate în întregime straturile de anrobat bituminos și cel de legătură din binder, iar stratul de uzură este realizat în proporție de 95% (mai puțin sectorul de trecere la nivel cu calea ferată. Aici mai sunt probleme de rezolvat, se așteaptă ca cei de la CFR să predea către constructor amplasamentul pentru a se putea realiza modernizarea și acolo.

Breteaua de legătură cu autostrada A1 este realizată la nivel de strat de uzură, în timp ce bretelele de legătură cu centura, pe partea stângă, sunt realizate la nivel de strat de legătură din binder, pe dreapta s-a trecut la stratul de uzură din mixtură asfaltică specială, cu fibre.

În ceea ce privește sensurile giratorii, cele de la km 12+490 și km 10+915 Giarmata, km 10+185, precum și cele de la km 9+697 și km 7+912, sunt finalizate la nivel de borduri și pavaj. La sensul giratoriu de la km 6+600 la intersecția cu centura de ocolire a Timișoarei, se lucrează în vederea aducerii acestuia în parametrii impuși prin avize.

Pe toată lungimea tronsonului 2 se poate circula în cea mai mare parte pe 4 benzi. Planul pentru executarea marcajelor provizorii este depus spre avizare la IPJ Timiș, urmând ca, de săptămâna viitoare, să înceapă realizarea acestora.

De asemenea, s-a lucrat și la pista de biciclete.  S-au montat bordurile și s-a realizat parțial stratul de balast pe o lungime de cca 7.000 m. S-a turnat stratul din beton pe o lungime de cca 3.100 m și s-a turnat stratul de mixtură asfaltică BA8 pe o lungime de cca 2.000 m.

Comentarii

comentarii