Acasă Actualitate Trupa de pop rock Druga Rika, concert la Timișoara de Ziua Independenței...

Trupa de pop rock Druga Rika, concert la Timișoara de Ziua Independenței Ucrainei

DISTRIBUIȚI

Ziua Independenței Ucrainei va fi sărbătorită pentru al doilea an consecutive și la Timișoara. Evenimentul organizat de Flight Over Borders va ava loc în 24 august, în Iulius Garden, iar punctul principal de atracție va fi concertul susținut de formația ucraineană Druga Rika.

“Flight Over Borders  explorează tema granițelor și a dialogului, prin intermediul artelor.  În anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii,  proiectul Fundației Flight își propune să aducă în prim plan teme identitare, subiecte legate de multiculturalitate și de permeabilitatea granițelor, precum și reflecții asupra riscurilor pe care teama de alteritate le poate genera,   într-o Europă încă diversă și deschisă”, au transmis organizatorii.

Ziua Independenței este ziua națională a Ucrainei, în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică, în anul 1991. Ziua Independenței este celebrată anual, în data de 24 august.

Cu o activitate scenică de peste 26 de ani, trupa Druga Rika adună mereu la concertele sale o sumedenie de fani, pentru că are versuri emoționante și melodii memorabile, interpretate de solistul și trompetistul Valery Kharchyshyn.

Alături de acesta vor urca pe scenă Oleksandr Baranovsky (chitară), Oleksiy Doroshenko (tobe),  Serhiy Belichenko (chitară), Serhiy Hera (claviaturi și backing vocals) și Andriy Lavrinenko (bass).

Astăzi, muzicienii organizează multe spectacole de caritate și se angajează în activități de voluntariat, pentru a-i ajuta pe ucrainenii afectați de război.

Concertul va fi deschis de band-ul Amaliei Gaiță, alături de trupa formată din Mihai Moldoveanu (bas), Vlad Cotruș (chitară) și Adrian Șchiopu (tobe).

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul Over Border Culture derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

În 2022, de Ziua Independenței Ucrainei, în Piața Victoriei a avut loc un concert susținut de trupa JazzyBIT, alături de cântăreața Vanessa Serbul, originară din Odessa. Momentul principal a fost video mapingul „Sensitive Content”, creat de Les Ateliers Nomad, care a fost proiectat pe clădirea Operei. 

Comentarii

comentarii