Acasă Actualitate Tun de 12.000 de euro pe lună, la Spitalul Judeţean Timişoara

Tun de 12.000 de euro pe lună, la Spitalul Judeţean Timişoara

536
DISTRIBUIȚI

Situaţie incredibilă la Spitalul Judeţean din Timişoara, care a ajuns să-şi spele rufele, la propriu, tocmai la Reşiţa… Mai marii spitalului din Timişoara au luat această decizie după ce firma care asigura acest serviciu nu a mai vrut să spele rufele spitalului, pentru că nu şi-a mai primit banii pentru servicile prestate, de foarte mult timp.

Datorii de 600.000 de lei

În momentul de faţă, societatea care spăla rufele Spitalului Judeţean din Timişoara mai are de încasat peste 600.000 lei.  În urmă cu mai mulţi ani s-a decis ca acest servicu de spălătorie să fie externalizat, adică rufele spitalului să fie spălate de o firmă de specialitate. Însă, acest serviciu a fost externalizat doar pe hârtie. Asta pentru că firma care a spălat rufele Spitalului Judeţean până în urmă cu puţin timp avea sediul chiar la subsolul spitalului din Timişoara. Preţul perceput de această firmă pentru spălarea, călcarea şi dezinfectarea rufelor era de 1,21 de euro pentru un kilogram. Spitalul Judeţean din Timişoara are peste 1.000 de paturi, iar în unele secţii lenjeria se schimbă de mai multe ori pe zi. În fiecare lună se spălau aproximativ 30 de tone de rufe. Mihai Ionac, fostul director al Judeţeanului şi Gheorghe Nodiţi, actualul şef, spun că unul dintre foştii directori ai Spitalului Judeţean din Timişoara a mărit contractul cu spălătoria din spital, când era în ultimele zile de mandat. Asta deşi acest lucru nu a fost trecut prin consiliul director. La un simplu calcul, rezultă o gaură în bugetul spitalului de aproape 12.000 de euro lunar. Asta pentru că Avram Jecu a aprobat mărirea tarifului pentru 1 kilogram de rufe spălate, de la 80 de euro cenţi, la 1,21 de euro.

Jecu a comis-o pe ultima sută de metri…

Fostul director al Spitalului Judeţean Timişoara, Mihai Ionac, spune că pe vremea când Avram Jecu conducea această unitate spitalicească a comis o ilegalitate. "Fără a consulta consiliul director, domnul Jecu a aprobat mărirea tarifului pentru un kilogram de rufe spălate, deşi această mărire de preţ nu se justifica". Gheorghe Nodiţi, actualul director, pune punctual pe I:  "Avram Jecu a prelungit contractul spălătoriei chiar înainte de a fi înlăturat din funcţie", ne-a declarat Nodiţi. Actualul manager spune că, în momentul de faţă, rufele spitalului sunt spălate la Reşiţa, de o firmă care este specializată în aşa ceva. "A trebuit să găsim o soluţie rapidă, pentru că altfel am fi riscat să rămânem cu rufele spitalului nespălate. Firma cu care a vem contract nu a mai vrut să ne spele rufele, pentru că aveam datorii către ei. A fost un gest inuman din partea acestei firme, asta pentru că noi le-am dat o parte din banii datoraţi. Contractul cu această firmă a fost prelungit de fostul director Avram Jecu, pe încă 4 ani, iar tariful a fost mărit de la 80 de eurocenţi pentru un kilogram de rufe spălate, la 1,21  euro. Acest lucru s-a întâmplat cu puţin timp înainte ca Avram Jecu să fie înlăturat de la şefia Spitalului Judeţean. "După ce vom rezolva acest litigiu, pe care îl avem cu firma care ne asigura serviciile de spălătorie, intenţionăm să ne facem propria spălătorie, pentru a nu mai depinde de nimeni", spune Gheorghe Nodiţi, managerul Spitalului Judeţean Timişoara. Avram Jecu nu a putut fi contactat, pentru a oferi un răspuns la acuzele ce i se aduc.

Comentarii

comentarii